(Oud)-chiroleiding, jongste 18, oudste 71, samen op weekend met fiets

Na de opening met de vlag bij het vertrek in Oostmalle ©  kma

Oostmalle -

Voor de derde keer houdt Chiro Sint-Laurentius Oostmalle een leiding en oud-leidingweekend. Dat is heel letterlijk te nemen, want sommige leiders hebben al een lange grijze baard. Vrijdag vertrok de groep in Oostmalle aan de jeugdlokalen per fiets naar een onbekende bestemming. De oudste, Guy Vanaerschot, is 71 jaar. De jongste, Jelle Van Doninck, 18.

Kristin Matthyssen

Het (oud)-leidingweekend is een vijfjaarlijkse traditie, die nu al voor de derde keer wordt georganiseerd. “En het kent veel succes, want we groeien. De eerste keer gingen er 65 oud-leiders en huidige leiders mee, vijf jaar geleden waren het er 70 en nu zijn we met 80”, zegt Mon Leys, de oudste groepsleider die meereed.

 ©  kma

 ©  kma

De onbekende bestemming bleek uiteindelijk het lokaal van Chiro Gierle vlakbij de Lilse Bergen. Hier zullen de mannen typische jeugdactiviteiten doen, zoals zaterdag een bosspel, pleinspelen en een quiz. Koken doen ze niet. Traiteur Patrick Etienne, zelf oud-chiroleider die ook al voor het Togodiner kookt dit weekend, zal ineens nog voor de Chiro koken.

Guy Vanaerschot (71) is een van de oprichters, die in 1966 mee op aansturen van de onderpastoor Chiro Sint-Laurentius uit de grond stampte. “De onderpastoor was onze proost. We bestonden toen vooral uit misdienaars en leden van het knapenkerkkoor”, lacht hij.

Het (oud-)leidingweekend van de Chiro Oostmalle kent al navolging, want een uur na de ‘chirojongens’ vertrokken de dames van de vroegere VKSJ van Oostmalle ook op weekend.

 ©  kma

De truitjes. Het weekend staat in het teken van het WK Wielrennen. ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs