Basketbal 2de landelijke B (m) Clem Scherpenheuvel

Jorn Cornelissen denkt dat Clem Scherpenheuvel mag dromen van top drie: “In de breedte zijn we zeker sterker geworden”

Jorn Cornelissen. “De kern is breder, dus mogen we gerust mikken op de top drie. Van gezonde ambitie is nog nooit iemand dood gegaan.” ©  Guy Meurs

Met welke verwachtingen kijken ze bij Clem Scherpenheuvel het nieuwe basketbalseizoen tegemoet? Wordt de trainerswissel een schot in de roos? En doen ze in tweede landelijke beter dan die vierde plaats van het vorig seizoen? Jorn Cornelissen laat zijn licht schijnen.

Tommy Vermaire

“Het wordt mijn tweede jaar Scherpenheuvel”, zegt Cornelissen. Vorig seizoen stond de ploeg onder leiding van Christoph Janssens, dit seizoen kwam Kris Wauters, gewezen assistent van Jill Lorent bij Leuven B, in de plaats. “Met Willem Willems (ex-Zuiderkempen) zijn we ook nog een point guard met een precies shot rijker. Jasper Verbeek komt na een sabbatjaar eveneens onze rangen versterken en is een beetje de center die we vorig jaar misten. In de breedte denk ik dus zeker dat we versterkt zijn.”

“Vorig jaar werden we vierde zonder echte center. Ik ga ervan uit dat er nu meer spelers aan scoren zullen toekomen. De kern is breder, dus mogen we gerust mikken op de top drie. Van gezonde ambitie is nog nooit iemand dood gegaan.”

Christoph Janssens is dan niet langer de hoofdcoach in Scherpenheuvel, hij is evenmin volledig uit beeld verdwenen. “Christoph is nu sportief manager en heeft ook nog de vrouwenploeg onder zijn hoede. Van Kris Wauters verwachten we dat hij de ervaring die hij opdeed in Top Division 2 doorgeeft aan onze jongens.”

Harry Styles

Professioneel vertegenwoordigt Cornelissen een Duits bedrijf in Brussel, dat vliegtuigvrachten regelt. Via cargofreighters verkoopt hij de laadruimte. “Dat kan gaan van pharmazaken tot politiehonden of paardenvervoer. Of zelfs het ter bestemming brengen van mensen die overleden zijn. Onlangs hadden we nog een aanvraag van niemand minder dan Harry Styles, waarmee we uiteindelijk niet tot een vrachtakkoord zijn gekomen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs