Wielrennen Elite Zwevezele Koers

Guillaume Van Keirsbulck blijft ondanks nieuwe glansprestatie in onzekerheid leven: “Met vijf ploegmaats strijden we voor dat ene resterende plaatsje voor volgend seizoen”

Lionel Taminiaux spurtte gisteren naar de zege in Zwevezele. Guillaume Van Keirsbulck viert mee in de achtergrond.  ©  mvh

Guillaume Van Keirsbulck loodste Lionel Taminiaux vrijdag naar de bloemen in Zwevezele Koers, maar veel reden tot juichen was er achteraf niet. “Ik vrees dat ik geen contractverlenging zal krijgen”, klonk het somber bij de Tieltenaar van Alpecin-Deceuninck.

Michel Vanden Heede

“Mede door zijn goede prestaties in de Vuelta mocht Jimmy Janssens ondertussen bijtekenen bij de ploeg, waardoor we nog met vijf renners overblijven voor dat ene resterende plaatsje”, zegt Van Keirsbulck. “Het wordt moeilijk, dat besef ik. Misschien wacht de ploegleiding net zo lang als vorig jaar, kwestie van de prijs laag te houden. Pas twee weken voor de eerste teambijeenkomst kon ik toen tekenen.”

“Het is jammer dat ik in het ongewisse blijf, want ik heb sterk gepresteerd. En het is nog niet gedaan. In de Münsterland Tour, Parijs-Bourges en Parijs-Tours koers ik aan de zijde van Jasper Philipsen, die woensdag nog stevig uitpakte in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde. Ik panikeer niet. Twee jaar geleden stond ik er slechter voor.”

Ook in Zwevezele waren de blauwhemden sterk. “Net als in Kortemark (waar Van Keirsbulck won, red.) zorgde ik al in de openingsronde voor de afscheiding. Met drie renners van onze ploeg in de spits mocht het niet fout gaan. In de voorlaatste ronde duwde ik het gaspedaal in, waardoor de kopgroep gereduceerd werd tot tien renners. Dat was een goede zet om de controle te behouden.”

Cavendish mist de boot

In de finale volgden de aanvalspogingen elkaar snel op. Met nog vier kilometer voor de boeg sprong Edward Theuns weg. “Daar zat snee op. Ik trok de laatste streep om hem bij te benen. Tot mijn verbazing ging Lionel Taminiaux vroeg aan. Met de snelle Cees Bol in zijn wiel vreesde ik even dat het fout zou aflopen, maar mijn ploegmaat bleek de snelste te zijn. Zo winnen we opnieuw de strijd tegen Quick-Step - Alpha Vinyl (dat vertegenwoordigd was door Bert Van Lerberghe en Stan Van Tricht, red.). Mark Cavendish had de slag gemist, wat natuurlijk een goede zaak was voor ons.”

Cees Bol en Stan Van Tricht vergezelden Lionel Taminiaux in Zwevezele op het podium. Greg Van Avermaet werd vierde. Guillaume Van Keirsbulck legde beslag op de achtste plaats. Emiel Vermeulen werd tiende, Bert Van Lerberghe dertiende, Michiel Stockman veertiende en Abram Stockman negentiende.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs