Voetbal 2de afdeling VV B Londerzeel - Diegem Sport (zondag om 15 uur)

Door de week schoonbroers én collega’s, nu even tegenstanders in beladen derby: “We gunnen elkaar alles, maar zondag niet”

Souhail Taqi (links) van SK Londerzeel met Ali Barkellil (rechts) van Diegem. Zondag zijn de twee heel even geen vrienden van mekaar. ©  Kms

Alsof er nog niet genoeg pit zit in de derby tussen Diegem en Londerzeel, zorgen twee groen-witte jeugdproducten zondag voor nog wat extra kruiding. Ali Barkellil (21) staat zondag immers lijnrecht tegenover zijn schoonbroer én collega Souhail Taqi (24). Wij brachten de geboren Diegemnaars samen voor een gesprek.

Kristof Somers

Het is wellicht overbodig te vragen of deze wedstrijd bij jullie met stip staat aangeduid?

Ali Barkellil: “Eigenlijk probeer ik zo’n derby mentaal zo veel mogelijk te benaderen als alle andere matchen in een seizoen. Maar ik kan er natuurlijk niet omheen dat hier nog een speciaal randje aan vasthangt. Je speelt niet elke week tegen je schoonbroer. Souhail is getrouwd met mijn zus, we wonen in dezelfde buurt in Diegem en bovendien zijn we ook nog eens collega’s bij DHL in Mechelen.”

Souhail Taqi: (lacht) “We zien elkaar dus elke dag. Voor mij is het sowieso al een bijzondere match om tegen mijn ex-club uit te komen. In mijn laatste jaar bij Diegem deed ik af en toe ritme op bij de beloften en zo stond ik geregeld samen met Ali op het veld. Maar dat we het nu tegen elkaar zullen opnemen, is echt een primeur. Een speciaal moment voor ons allebei en voor onze omgeving.”

De voorbije jaren was de derby vaak een nagelbijter en ging het er weleens stevig aan toe. Vliegen jullie er zelf niet met wat meer reserve in tegenover elkaar?

Barkellil: “Bij winst zetten wij Londerzeel al op zes punten achterstand. De wil om te winnen is misschien wel nog groter dan anders. Zondag zijn we dan ook voor negentig minuten geen schoonbroers, maar tegenstrevers. We gunnen elkaar alles, maar zondag even niet.”

Taqi: “Klopt. Ook voor Londerzeel is dit een belangrijk duel. De enige echte derby van het seizoen, en na een mindere start hebben we iets goed te maken. Ik verwacht een hevige strijd, dan zou het ook niet passen om tijdens de match lief te zijn voor elkaar.”

Voor jullie beiden is het voorlopig wel toekijken vanop de bank en hopen op een invalbeurt?

Barkellil: “Ik was vorig seizoen bijna de hele campagne buiten strijd. Zowel mentaal als fysiek verloopt de terugkeer moeilijker dan gedacht. In die lange revalidatieperiode had ik veel steun aan Souhail. We gingen vaak samen lopen of even een balletje trappen om dat gevoel terug te krijgen. Nu is het zaak voor mij om op een doordachte manier volume bij te kweken.”

Taqi: “Ik zag hoe moeilijk Ali het vorig seizoen had en was dan ook blij dat ik hem kon steunen. Niet dat ik zondag zal staan juichen als hij tegen ons scoort, maar ik zou wel blij zijn voor Ali dat al zijn harde werk wordt beloond.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs