Leerlingen en kleuters lopen Wingerdrun

© jw

Reet -

Vrijdagnamiddag was het feest voor ruim driehonderd leerlingen van de Vrije Basisschool De Wingerd. Een werkgroep had een loopfestijn uitgewerkt voor de kleuters vanaf de derde kleuterklas tot het zesde leerjaar.

 

Het jonge volkje kon vrijdagnamiddag de spieren losgooien via een uitgestippeld traject van zowat één kilometer in de buurt van de school aan de Molenstraat. Voor deze Wingerdrun was ook de naburige Gemeentelijke Basisschool Eikenlaar uitgenodigd. Zij tekende present met de leerlingen van de derde graad.

“De Wingerd Run is een alternatief voor de urban trail zoals die drie jaar geleden, tot voor de coronapandemie, door ons werd georganiseerd”, zegt directrice Veronik De Boeck. “Ook ouders, grootouders en leerkrachten mochten toen, en ook nu, mee aansluiten.”

De lopers krijgen aanmoedigingen van de kleuters. © jw

De eerste groep/wave startte om 13.30 uur met een fel gesmaakte opwarming waarna de oudsten om 14 uur van start gingen. Om kwart voor drie waren de kleuters aan de beurt die de omloop al stappend aflegden. Aan het einde trakteerde de organiserende school iedereen op een verse appel.

“Het is de bedoeling dat deze organisatie in de toekomst door beide scholen samen georganiseerd zal worden”, zegt Veronik De Boeck. “Hierover werden al de eerste gesprekken gevoerd. Misschien gaat het dan opnieuw over een urban trail waarbij er door enkele belangrijke gebouwen zal worden gelopen.”  (jw)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs