Volleybal Nationale 3

Start van hogere studies betekent voor Simen Crabbé ook start van avontuur bij Haasrode Leuven: “Keuze voor VHL was ook beetje keuze voor de vrijheid”

Simen Crabbé: “Ik zou graag ook buiten het volleybal wat meer doen.”  ©  if

Na drie jaar op de volleybalschool begint spelverdeler Simen Crabbé dit seizoen bij Haasrode Leuven aan een nieuw avontuur in zijn carrière. Zijn ambitie: spelen, spelen, spelen. Crabbé wil zo veel mogelijk wedstrijdervaring opdoen.

Ruben Valgaerts

“Ongeveer twaalf jaar geleden ben ik bij Lizards Lubbeek Leuven begonnen met volleybal”, zegt Crabbé. “We hadden daar een erg sterke lichting, met onder meer ook Ferre Reggers. Na negen jaar kregen we de optie om naar de volleybalschool te gaan. Ik had eigenlijk het idee om altijd bij Lubbeek Leuven te blijven en de ploeg weer naar een hoger niveau te brengen. Maar toen Ferre besloot om naar de volleybalschool te gaan, ben ik hem gevolg.”

“Eigenlijk kon ik die kans ook niet laten liggen. Het werden drie pittige jaren. Het is natuurlijk fijn dat je maar een halve dag school hebt en het tweede deel je hobby kan uitoefenen. Ik heb er ook veel nieuwe vrienden gemaakt. Je zit door de week continu samen op internaat en traint elke dag tot zeven uur ’s avonds.”

Maar ook dat avontuur is nu ten einde voor Crabbé. Nu hij zijn hogere studies aanvat, verandert er veel voor de jonge volleyballer. “Ik start volgende week aan mijn opleiding kinesitherapie aan het Sportkot. Daar kijk ik erg naar uit. In de zomer had ik ook erg interessante aanbiedingen van onder andere Feniks Haacht en VHL. Uiteindelijk koos ik voor VHL, omdat ik graag wat meer vrijheid wilde. Ik zou graag ook buiten het volleybal wat meer doen. Dat heb ik de voorbije jaren wat gemist. Bij Leuven vind ik ook een jonge ploeg met spelers die allemaal graag willen bijleren. Daarom was VHL op dit moment de beste keuze. Bovendien kan ik ook nog een jaartje bij de U19 spelen. Daar hebben we de ambitie om Belgisch kampioen te worden, al is de concurrentie best sterk. Ook bij de senioren zijn we best ambities en willen we graag in de top drie eindige. Voor mij wordt het vooral belangrijk om veel plezier te maken op training en tijdens de wedstrijden. En ja, uiteindelijk wil je natuurlijk toch ook graag winnen.” (lacht)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs