Al 31 keer veroordeeld, maar dronken chauffeur probeert er dit keer vanaf te komen met ‘procedurefout’

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

LOCHRISTI/GENT -

“De vaststellingen kloppen niet. Er zaten twee minuten tussen de alcoholcontroles, geen vijf.” Een automobilist uit Lochristi die voor de zoveelste keer onder invloed tegen de lamp liep, probeerde vrijdag in de politierechtbank eronderuit te komen.

Simon Dekaezemaker

Het strafregister van de man is sowieso al erg lang. Hij werd al 31 keer veroordeeld, onder meer voor slagen en verwondingen, maar ook verschillende keren voor verkeersinbreuken. Bij een BOB-controle vorig in Lochristi liep het nogmaals mis: de politie betrapt hem dronken achter het stuur.

Het Oost-Vlaamse parket wil dat de politierechter hem rijongeschikt verklaart, zodat hij niet meer mag rijden met de auto. “Volgens het verslag van de deskundige worstelt de man met een chronische alcoholverslaving”, klonk het. “Het is niet verantwoord dat hij achter het stuur zit.”

De man ontkent niet dat hij gedronken had, maar vraagt toch de vrijspraak. “De vaststellingen van de politie kloppen niet”, pleitte zijn advocaat Bram Van Acker. “Tussen zijn twee ademtests zitten slechts twee minuten en geen vijf, zoals de wet voorschrijft. Wie weet was deze test wel negatief.”

De advocaat betwiste daarnaast ook de vaststelling van de deskundige. “Een collega onderzocht hem en die omschrijft mijn cliënt als een sociale drinker. Het proces-verbaal staat ook vol met verschillende fouten. Vreemd allemaal.” Vonnis op 14 oktober.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs