Voetbal  1ste provinciale  SKN Sint-Niklaas

Quincy Rombaut beseft dat het een moeilijke opdracht wordt: “Maar we leggen ons niet zomaar bij neer een degradatie”

Quincy Rombaut ©  Geert De Rycke

Sint-Niklaas -

Hoewel hij het voorbije weekend naast Robby Buyens op de bank zat, leidde Quincy Rombaut pas dinsdag – onder het alziend oog van ex-voorzitter Guido Van Lijsebetten - zijn eerste training. Een eerste competitiepuntje leverde dat SKN Sint-Niklaas niet op.

Dirk Van Bruysel

“Ik heb hier in Nieuwkerken een bijzonder jonge groep gekregen. Het wordt dus een hele uitdaging om de club in eerste provinciale te houden. Maar dat verwacht niemand ook. Feit is dat ik opnieuw aan de slag wilde nadat ik het vorig seizoen goed deed bij Lochristi. Dat verhaal is echter extrasportief op de klippen gelopen. Maar al bij al maakten we er, ondanks alles, een sportief goed jaar van”, zegt Rombaut.

“Of ik verrast was met deze aanbieding? Het begon te kriebelen, maar echt concreet was er niks. Ofwel leek het niet mijn ding, ofwel had ik niet het juiste diploma. Wellicht heeft Robby Buyens dat in de mot gekregen. Ik ken hem van bij Lochristi, waar ik Robby Buyens was opgevolgd, en onze vriendschap is gebleven. Hij belde me vorige week met de vraag of ik geen zin had om naar de Meesterstraat te komen. Hij voegde er meteen aan toe dat ik in Sint-Niklaas eigenlijk een beloftenploeg iets zou moeten bijbrengen. Van de kern van vorig seizoen bleven amper drie spelers over – Jordy Vael, Yarne Nachtegael en Gerben Van Hove - en de kern werd aangevuld met jongens die met de U19 speelden. De oudste speler in onze kern is geboren in 2000… Toch heb ik niet lang moeten nadenken.”

“Dat het een moeilijke taak wordt om in eerste provinciale te blijven is geweten en iedereen binnen de club verwacht dan ook een degradatie naar tweede provinciale. Wat dat betreft kan er weinig fout gaan. Maar we leggen ons daar niet zomaar bij neer en willen terugvechten.”

“Ik besef echter ook dat hier de voorbije jaren veel is veranderd. Ik voetbalde hier pakweg vijftien jaar geleden in een ploeg met Willockx, Troch, Belfassi, Rodrigo De Oliveira, Gayé, Laref… Stuk voor stuk jongens die konden voetballen en waarmee we konden meedingen naar een plaatsje bovenaan in derde nationale. Maar ook al zijn er nu geen namen meer, het blijft SK Sint-Niklaas. Aan de accommodaties is niets veranderd. Het is nog altijd piekfijn. Het voelde zo een beetje als opnieuw thuis komen.”

“Na Lochristi, waar ik aanvankelijk T2 onder Robby Buyens en sportief manager was, ben ik gepromoveerd naar hoofdtrainer toen Robby vertrok. Uiteindelijk behaalde ik een vijfde plaats wat gezien alles dus een sportief succes was. Nu zal het wellicht niet zo goed gaan, maar dat geeft niet. Ik ben opnieuw aan de slag en krijg hier ook de kans om te starten met de Uefa A-cursus.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs