Geen aansteker? Dan een pak slaag: 26-jarige student voor de rechter voor zinloos geweld

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

GENT -

De rechtbank boog zich vrijdag over een geval van zinloos geweld in het centrum van Gent. Een 26-jarige student ging in juni een andere jongere te lijf, omdat die hem geen aansteker kon geven.

Laura Moens

De feiten dateren van 18 juni 2022. Het slachtoffer was met zijn mama aan het bellen om vijf uur ’s morgens, zittend op de stoep in de Kortedagsteeg. “Ik had een telefoon in mijn handen. Meneer vroeg me om een aansteker en ik maakte een wuifgebaar omdat ik er geen had”, getuigde het slachtoffer.

Daarop ging de 26-jarige door het lint. “Hij sloeg mij onmiddellijk. Nadat ik op de grond viel, bleef hij schoppen en slaan. Ik had een bloedneus en mijn lip moest genaaid worden. Ik heb nog steeds schrik om op een later uur naar buiten te gaan”, zei het slachtoffer vrijdag.

Zijn aanvaller, een student modetechnologie, liep die avond naar eigen zeggen gefrustreerd rond. “Op de avond van de feiten was zijn fiets gestolen. Mijn client was daardoor heel gefrustreerd”, klinkt het bij advocaat Pieter-Jan Smet.

Maar dat vond de rechter geen geldige reden. “Die man zat op de stoep en deed niemand kwaad. Wat bezielde u? Hij draagt er tot op vandaag de gevolgen van.”

De Gentenaar lijkt bovendien zijn lesje niet te leren. Het is niet de eerste keer dat hij voor de rechtbank moet verschijnen. “Sinds de feiten in juni zijn er nog heel wat pv’s opgesteld. Je moet de vorige burgerlijke partij nog altijd vergoeden”, stelde de rechter. “Hoe moet deze partij zich dan voelen?”

Het openbaar ministerie vordert een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 400 euro. De advocaat van de beklaagde vraagt een werkstraf of een straf met uitstel. Vonnis op 28 oktober.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs