Basketbal Beker van België SKT Ieper - Limburg United

Ieper-voorzitter Bart Bauters rekent op ruime opkomst tegen bekerhouder: “Galamatch is mooie beloning”

Thomas Mertens was vorig weekend in de eerste competitiematch tegen Neufchateau de Ieperse topscorer met 21 punten. © Bart Vandenbroucke

SKT Ieper ontvangt zondagnamiddag bekerhouder Limburg United in de Beker Van België. Voorzitter Bart Bauters heeft zo zijn beoogde galawedstrijd tegen een topclub uit de hoogste klasse beet.

Cis Castelein

“Het is altijd een mooie beloning om dergelijke wedstrijden te mogen spelen”, vindt Bauters. “In het nieuwe format van de Beker Van België is het sinds enkele jaren altijd een doel om tegen een club uit de Euromillions League te kunnen aantreden. Het is voor een club als de onze een mooi uithangbord voor de rest van het seizoen en we hopen dan ook op een mooie opkomst qua publiek. Ik vermoed dat een overwinning zeer moeilijk wordt aangezien Limburg aanzienlijk versterkt is. Serron en De Zeeuw zijn twee gevestigde waarden die de Limburgers naar een hoger niveau kunnen stuwen. Het blijft echter sport en daarin is alles mogelijk.”

Het antwoord op de vraag of Ieper ooit zelf de stap naar de Euromillions League overweegt, is duidelijk. “Dat is budgettair simpelweg niet mogelijk voor ons. Na de fusie met de vrouwen hebben we meer dan 25 ploegen te beheren en dat is al een mooie uitdaging op zich. Qua sponsors hebben wij een zeer gezonde relatie met onze partners, waardoor de impact van corona gelukkig beperkt is gebleven.”

Ieper kende een sterke voorbereiding en won in Top Division 1 zijn openingswedstrijd tegen Neufchateau (80-71. “Het ging moeilijker dan verwacht, maar uiteindelijk kregen we de partij toch onder controle. Het is belangrijk dat we meteen in een goede flow zitten aangezien er lastige weken aankomen met wedstrijden tegen Kortrijk en Waregem. Ik vind het nieuwe format met minder verre verplaatsingen en alle derby’s in de eerste competitiefase een goede test om te kijken hoe het basketbal zo aantrekkelijk mogelijk kan zijn. Na Nieuwjaar zal het iets minder leuk zijn, maar die derby’s kunnen dan terugkomen in de play-offs. Ik ben zeer benieuwd naar de resultaten.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs