Voetbal 1ste nationale Jong KAA Gent - Jong OH Leuven

Cederick Van Daele gaat met Jong KAA Gent dit weekend voor eerste thuiszege: “Voetbaltechnisch kunnen we OH Leuven pijn doen”

Cederick Van Daele  ©  NDM

GENT -

Na de 2-1-nederlaag op bezoek bij THES Sport wil Cederick Van Daele niet te lang bij de pakken blijven zitten. De thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van OH Leuven biedt dan ook een prima kans op puntengewin. “We moeten vooral zorgen dat we de drie punten thuishouden. Dat lukte ons dit seizoen nog niet en daar willen we nu echt werk van maken.”

Stefan Smet

“Die nederlaag in Tessenderlo deed toch wel pijn”, erkent aanvoerder Cederick Van Daele. “We waren uiteindelijk best goed bezig, kwamen ook op voorsprong en hadden de match onder controle. Helaas slikten we vlak voor rust die gelijkmaker op hoekschop. Dat gaf ons wel een tik en rond het uur incasseerden we een tweede tegendoelpunt na een onterecht toegekende corner. Net als tegen Winkel werden we geconfronteerd met een zeer hechte defensie. Zij gooiden na die 2-1 alles dicht en daardoor konden we die eerste nederlaag van het seizoen niet meer vermijden.”

Dit weekend krijgt Jong KAA Gent de kans om tegen de beloften van OH Leuven de eerste thuiszege van het seizoen te boeken: “Met OH Leuven treffen we nu een tegenstander die we heel goed kennen. We moeten vooral zorgen dat we de drie punten thuishouden. Dat lukte ons dit seizoen nog niet en daar willen we nu echt werk van maken. Zij gaan voor elke bal, het is een echte vechtersploeg. Voetbaltechnisch moeten we hen echter wel pijn kunnen doen.”

Het duel tegen OH Leuven is meteen de eerste van een drieluik waarin de jonge Buffalo’s de kans krijgen om hun puntentotaal verder op te krikken: “De komende drie weken moeten we toch zeker zes of zeven punten halen”, klinkt Van Daele ambitieus. “Met zeven punten blijven we zeker meedraaien in de subtop. Knokke is een titelkandidaat, maar ze staan wel heel laag gerangschikt. Na dit drieluik volgt een uitduel op bezoek bij Francs Borains, zij staan verrassend aan de leiding.”

“Natuurlijk voel je wel wat meer druk als je in eerste nationale voetbalt. Persoonlijk vind ik dat je elke match moet afwerken om te winnen. Zelf ben ik best tevreden met het niveau dat ik haal, maar ik wil nog beter mijn statistieken verzorgen. Al is het soms wel een nadeel dat we tegen volkomen onbekende tegenstanders uitkomen. Dat zal dit weekend gelukkig eens anders zijn. Ik ken redelijk wat jongens bij OH Leuven.”

Het gemis van Fofana en Salah

Toch ziet Van Daele nog een duidelijk werkpunt voor zichzelf en zijn ploegmakkers: “We staan nog altijd netjes in de subtop en ik ben ervan overtuigd dat we aan de top kunnen meedraaien. Het is vooral zaak dat we dit weekend wel voldoende kansen creëren en die ook afmaken. Onze spitsen kunnen ook wel een doelpuntje gebruiken. Dat is altijd goed voor hun vertrouwen, maar natuurlijk missen we soms wel de klasse van jongens zoals Fofana en Salah. Het is fijn dat zij hun kans krijgen bij het eerste elftal, maar qua automatismen is het wel soms wat zoeken. Ach, we zoeken geen excuses; we hebben voldoende alternatieven. Het is dan aan de andere jongens om zich te bewijzen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs