Voetbal Beker van België FC Knokke - Beerschot

Globetrotter Senne Ceulemans wil met Knokke vertrouwen tanken in bekerduel tegen jeugdclub Beerschot: “Onze groep is nog veel te braaf”

Senne Ceulemans vorig weekend in actie tegen Antwerp B.  © Rudy Declerck

Schilde, Knokke -

Sportief kende FC Knokke al betere tijden. De bekermatch van zondag tegen Beerschot moest een feest worden, maar de competitie primeert. Woensdag staat daarin de levensbelangrijke wedstrijd op Olympic Charleroi op de rol. “We hadden maandag een goed gesprek en willen in de beker vertrouwen opdoen”, zegt ex-Beerschotter Senne Ceulemans.

Koen Verdruye

Senne Ceulemans is amper 20 jaar, maar mag als een globetrotter beschouwd worden. Zijn ouders trokken van Schilde naar Spanje toen Senne nog een prille tiener was. Hij voetbalde er voor Villarreal en liet er ook zijn hart. “Ik spreek nog altijd beter Spaans dan Nederlands en heb er ook nog heel veel vrienden, veel meer dan hier in Vlaanderen. Mijn ouders wonen nog altijd in Spanje en op elk vrij moment en in de vakanties keer ik er terug. De zon, de mentaliteit, het leven, het eten: voor mij is dat top”.

Toch trok de jonge Ceulemans op een gegeven moment naar Engeland, waar hij voor Southampton en zelfs Chelsea voetbalde. Maar het is niet al goud wat blinkt en hij keerde terug naar België. “Ik tekende voor AA Gent en had er ex-prof Frédéric Dupré als trainer. Ik zat er op internaat, maar kon er absoluut niet aarden. Ik was er doodongelukkig en was dolblij dat ik naar Beerschot kon, mijn eerste club toen ik 6 jaar was. Het duurde even voor ik mij kon doorzetten, maar plots was ik vertrokken. Hernan Losada zag het ook in mij en ik mocht meetrainen met de A-kern en zat vaak in de selectie. Helaas vertrok hij na Nieuwjaar en onder zijn opvolger Will Still had ik het moeilijker. Ik kon blijven, maar kreeg geen contract en dat kon wel bij KV Mechelen. Ook daar trainde ik met de A-kern. Er hing een heel positieve sfeer en zowel met Wouter Vrancken als met Fred Vanderbiest had ik een goede band.”

“Maar ik moest spelen en Mechelen leende mij uit aan Thes”, vervolgde Ceulemans. “Ook al kenden we geen topseizoen, ik had het enorm naar mijn zin in die warme club. Ook de trainer geloofde in mij, maar ik had nog een contract in Mechelen en moest de voorbereiding starten met de A-kern. Toen bleek dat ze me weer wilden laten vertrekken, waren de plaatsen bij Thes al ingenomen. Jammer, maar gelukkig kwam mijn makelaar Walter Mortelmans met FC Knokke op de proppen. Het was al laat in augustus, maar ik kreeg een goed beeld van de club en de ambitie om op termijn door te stoten naar 1B sprak me aan. We verloren nu wel vier keer op rij, maar er zit kwaliteit bij ons. Alleen is het een heel brave groep. Er is te weinig beleving en er vallen nooit harde woorden. Dat moet veranderen. Maandag hadden we echter een goed gesprek en je zag meteen al verbetering op training. Beerschot blijft iets speciaal voor mij. Ik ken er nog veel gasten, maar voor Knokke is het vooral belangrijk om vertrouwen op te doen.”

Ceulemans tekende voor één jaar. “Daarom blijf ik voorlopig ook in Schilde wonen. Wat moet ik doen aan zee? Ik ken er niemand, terwijl ik in Schilde wel nog vrienden heb. We rijden ook samen met vier vanuit Stekene naar Knokke en terug. De tijd vliegt in de auto. Werken doe ik niet omdat dit niet zo evident is met een profstatuut. Later zien we wel, eerst Knokke weer in de juiste richting krijgen.”

Veel vol verwacht

Vorig weekend tegen de beloften van Antwerp heerste er nog een doodse sfeer in Knokke, maar dat zal zondag anders zijn. Beerschot beloofde met 500 fans te komen, terwijl er al ruim 700 Knokse tickets de deur uit gingen. Er worden in totaal 800 thuissupporters verwacht, waarvan 300 eters voor de footlunch.

Thibaud Verlinden komt op bezoek bij de club waar zijn broer Justin veel successen beleefde en ook voor de nieuwe sportief manager van Beerschot, Gyorgy Csepregi, wordt het een speciale middag. Hij woont in Knokke, waar zijn vrouw een benzinestation uitbaat, en zijn zoon doorliep de Knokse jeugdrangen.

Voor COO Thomas Bernaert wordt het zijn laatste grote kunstje voor de kustclub alvorens eind oktober definitief naar Lokeren terug te keren. “Ik leid nu mijn opvolger David Simoens op en stel hem zondag ook voor. Ik laat een mooie club achter. Knokke is een unieke club. Onze achterban is niet zo groot maar bestaat vooral uit een grote schare sponsors die RKFC op alle vlakken steunen. Uniek is dit en in onze reeks veeleer een voordeel.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs