Wielrennen Beloften

Alec Segaert negentiende in WK-wegrit voor beloften: “Jammer dat ik de latere nummers één en twee net niet kon volgen”

Alec Segaert (links) © BELGA

De Belgische beloften reden op het WK in Australië een sterke wegwedstrijd, maar keren met lege handen huiswaarts. Een tiende plaats voor Jenno Berckmoes is het beste resultaat. “We wisten dat het moeilijk ging worden”, aldus Alec Segaert na afloop.

Segaert, zilver in het tijdrijden en uiteindelijk negentiende in de wegrit, was in de slotronde op pad met Mathias Vacek en Yevgeniy Fedorov, later goed voor zilver en goud, maar kraakte bij de laatste passage van Mount Pleasant. “Spijtig, maar ik voelde al in de vorige rondes dat ik niet de allerbeste benen had. Ik kon wel net altijd over die helling, maar het was aanklampen. Bij die laatste keer lukte het net niet. Jammer als je dan ziet dat zij later één en twee worden, maar goed, ik ben eerstejaarsbelofte en pak zilver in de tijdrit. De voorbije weken heb ik me echt toegelegd op dat tijdrijden. Ik trainde heel vaak met de tijdritfiets, maar nooit langer dan drie uur. Dan merk je hier toch in een slopende koers dat je een beetje tekort komt tegen die twee sterke beren.”

Segaert keert zaterdag huiswaarts met de andere beloften en junioren. “Ik denk dat we tevreden mogen zijn over onze koers. We wisten dat we sterk in de breedte waren. Dat zag je ook op het eind, toen we nog met vier Belgen bij de laatste twintig fietsten. We mankeerden echter een afwerker. We hebben ons goed uit de slag getrokken. Jammer dat er niet net iets meer in zat, maar dat is koers.” (blg)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs