Siona Houthuys laat je kennis maken met de boeiende wereld van podcasts

Siona Houthuys viel reeds meermaals in de prijzen met haar podcasts. © if

Halle -

Zondag 25 september is de Oude Post in Halle het decor voor Podcastzondag. Siona Houthuys uit Halle is een opkomende podcastmaker met haar AudioCollectief SCHIK. Zondag ontvangt ze andere podcastmakers Eva Moeraert en Michèle Cuvelier om er te praten over podcasts maken en leuke luistertips terwijl de toehoorders genieten van koffie en een croissant.

Ingrid Depraetere

Siona Houthuys (33) studeerde Taal en Letterkunde en samen met enkele vrienden richtte ze het productiebedrijfje AudioCollectief SCHIK op waarmee ze samen podcasts maken. Siona maakte met Bob, Laura H. en El Tarangu zelf drie van de beste en meest beluisterde podcasts van de Lage landen. Daarnaast is Siona Houthuys ook theatermaker waarmee ze ook verschillende prijzen won waaronder de Debuutprijs in 2016 en De Troffel 2018 voor een voorstellingsconcept.

“Podcasts maken is mijn job”, vertelt Siona. “Mensen luisteren graag naar podcasts omdat het helemaal anders is dan de vluchtigheid van filmpjes op Facebook of Instagram. Terwijl je naar een podcast luistert kan je andere dingen doen, zoals fietsen, met de auto rijden of opruimen. Je hoeft niet de hele tijd naar een scherm zitten te kijken. Podcasts zijn verbindend. Ze geven me zelf het gevoel alsof er boeiende mensen op bezoek zijn geweest. Het verruimt je blik veel grondiger dan sociale media.”

Luistertips

Op Podcastzondag laat Siona Houthuis mensen kennis maken met enkele leuke podcasts en nodigt ze ook twee gasten uit om luistertips te delen. Eva Moeraert is coördinator van het postgraduaat podcasting aan de Arteveldehogeschool en maakt radiodocumentaires voor de VRT.

Vandaag maakt ze vooral haar eigen podcastreeksen. Michèle Cuvelier is presentarice op radio, tv en op het podium; Ook zij maakt zelf podcasts.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs