Voetbal 1ste nationale Mandel United

Calvin Dekuyper eindelijk weer onderdak na woelige zomer: “Bij Mandel is alles aanwezig voor de perfecte doorstart”

Calvin Dekuyper, die vorig seizoen nog voor Moeskroen uitkwam (rechts), hoopt dat hij tegen Thes voor het eerst het Mandel-shirt kan aantrekken. © Mandel United, Belga

Izegem -

Het heeft langer geduurd dan verwacht, maar na een woelige zomer is Calvin Dekuyper (22) eindelijk weer onderdak. De gewezen middenvelder van Cercle Brugge en Moeskroen tekende dinsdagavond voor Mandel United, dat de eerste punten binnen heeft en plots weer springlevend is. “Ik had meteen een goed gevoel bij deze club.”

Koen Verdruye

Drie jaar geleden ontdekte de Duitse trainer Bernd Storck Calvin Dekuyper samen met Thibo Somers bij de beloften van Cercle. Hij werd een paar maanden een vaste waarde op het middenveld en later in de selectie. Een jaar later onder Paul Clement deemsterde Dekuyper wat weg, om plots bij Moeskroen op te duiken. Enzo Scifo zag het helemaal zitten in de middenvelder uit Knokke-Heist, tot de ex-Rode Duivel moest vertrekken als trainer en zijn opvolger José Jeunechamps andere kaarten trok, Christophe Lepoint bijvoorbeeld. “Natuurlijk was dat niet plezant, maar ik kon dat ook wel plaatsen”, aldus Dekuyper. “Ik kende Jeunechamps nog van bij Cercle en had zeker geen slecht contact met hem, maar met Lepoint koos hij voor zekerheid. En wie kon hem dat kwalijk nemen in de situatie waarin Moeskroen zich bevond?”

Calvin Dekuyper blijkt een verstandige en correcte jongeman. Ook al volgde een nieuwe klap toen Moeskroen failliet ging en een transfer in het water viel. “Ik wil daar liever niks meer over zeggen. Er zijn dingen gebeurd die mijn familie en ik niet zomaar kunnen vergeten. Brokken die niet meer te lijmen, zeg maar.”

Even was er de jongste tijd sprake van FC Knokke en er waren ook pistes in Nederland, maar finaal werd het dus Mandel. “Het is niet nodig om nog te praten over clubs of landen die het niet geworden zijn”, vindt Dekuyper. “Nu telt enkel Mandel. Een paar weken geleden ging ik dit allicht niet gedaan hebben, maar je voelt dat er een nieuwe wind door de club waait. Alles is hier aanwezig om te presteren en de perfecte doorstart te maken. De accommodatie is top en ik ken trainer Mikhail Turi nog van bij Moeskroen, waar hij de beloften coachte.”

Stijn Naessens was een van de mensen die Dekuyper overtuigde om voor Mandel te tekenen. “We zeggen aan alle jongens die naar hier komen hetzelfde: investeer in jezelf en in je carrière. Kom naar hier, geef negen maanden alles en wie weet welke nieuwe deuren dan voor je opengaan. Ook Calvin kan hier zijn carrière een nieuw elan geven en zich in de kijker spelen. We zien in hem de geknipte man op positie zes en dan kan Jan Verhaest naar de acht doorschuiven.”

De Kuyper hoopt zaterdag thuis tegen Thes te kunnen debuteren. “Ik ben blijven trainen voor mezelf en nam ook een personal coach onder de arm. Ik zal wel wat ritme missen, maar hopelijk kunnen we dat snel wegwerken. Ik popel van ongeduld om weer op dat veld te staan en mij te tonen.”

International bij Mandel

Mandel United haalde Calvin Dekuyper in huis, maar moet de komende periode wel Souleymane Kamara missen. Hij werd opgeroepen voor de U23 van Mauritanië en mist zaterdag dus zeker de match tegen Thes.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs