Basketbal Beker van België KBGO Finexa

Ozzy Massey kijkt met KBGO uit naar bekerduel tegen eersteklasser Aalst: “Je moet altijd hard en kritisch zijn voor jezelf”

Ozzy Massey: “Een profcarrière? Graag, maar ik ga er niet van uit.” © Bart Vandenbroucke

Oostende -

Winst op de openingsspeeldag tegen Woluwe, vocale steun voor Filou in de Supercup en een heerlijke barbecue om de fandag mee af te sluiten. Vorige zaterdag was een topdag voor KBGO Finexa, maar afgelopen week was het weer hard labeur op training. Zondag komt immers het grote Okapi Aalst op bezoek in de Beker van België. Ozzy Massey kijkt er naar uit.

Koen Verdruye

De ploeg van Kris De Pauw had een moeilijke trainingsweek achter de rug in de aanloop naar de eerste speeldag in Top Division 2A. Veel spelers moesten aansluiten bij Filou Oostende, zodat er wat onzekerheden waren. Matteo Verstraete, Salim Kediambiko en Xander Pintelon konden uiteindelijk meespelen tegen Woluwe en dat scheelde een slok op de borrel. Na een gelijkopgaand derde quarter domineerde KBGO vooral in het vierde luik. Een knappe zege, maar deze week was het weer behelpen op training. Filou trok op stage naar Zadar en de sterkhouders van De Pauw reisden mee naar Kroatië en ontbreken zondag ook normaal in de beker. “Jammer”, vindt de coach. “Vooral omdat het toch speciaal is om tegen een topteam als Aalst te spelen in de Stallingen.”

De overgebleven spelers kijken er alvast naar uit. Ozzy Massey is doorgaans de rust zelve, maar ook hij reageert laaiend enthousiast. “Maar ik zal dan wel een betere match moeten spelen dan tegen Woluwe, want ik vond mezelf toen niet goed.”

Kris De Pauw was nochtans vol lof voor Massey, maar de kapitein zelf relativeert dat. “Coaches zeggen dat altijd, maar je moet als speler altijd hard en kritisch zijn voor jezelf of je mag beter worden op je buik schrijven.”

Zussen op WK

Aan zijn zussen, de Belgian Cats Billy en Becky, heeft hij alvast goede voorbeelden. “Ik voetbalde bij Bredene tot ik een jaar of twaalf was. Mijn zussen basketten toen al en ik ben gevolgd. Na een tijdje moest ik kiezen en het werd basketbal. Of ik soms nog voetbal? Nee hoor. Een keertje met een bal wat jongleren voor de training, maar meer ook niet.”

Zijn zussen zitten momenteel op het WK in Australië, maar hij houdt wel contact. Veel tijd is er echter niet en straks herneemt ook de school. “Ik verander wel van richting. Ik volgde sport en beweging, maar ik stop daar nu mee omdat ik het enorm saai vond. Ik had het ook al in het middelbaar gevolgd en dacht dat er meer ruimte tot praktijk was. Wat ik dan wel zal volgen? Eerlijk, ik weet het nog niet. Ik moet er nog eens goed over nadenken. Een profcarrière? Graag, maar ik ga er niet van uit. De weg is nog lang.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs