Volleybal Nationale 2A Tievolley Tielt

Simon De Clercq en Tielt staan in derby voor vuurdoop die kan tellen: “Niemand van ons speelde ooit op dit niveau”

Simon De Clercq: “We blijven trouw aan onze filosofie en dat is jeugd alle kansen geven.” © Bart Vandenbroucke

Tielt -

Na de uitgestelde match van vorig weekend beginnen ook de youngsters van Tievolley Tielt aan het nieuwe seizoen. Een rustige inloopperiode is niet aan de orde voor de promovendus. Zaterdag staat met de derby tegen VC Welbi Aalter Ruiselede onmiddellijk één van de mooiste affiches van het seizoen op het programma.

Timmy Vanecke

De jonge ploeg van coach Simon De Clercq verbaasde vorig seizoen vriend en vijand door op een constant hoog niveau te blijven presteren en zo de promotie naar Nationale 2 af te dwingen. Tievolley Tielt begint zaterdag met een weekje uitstel aan het nieuwe seizoen met een derby in eigen zaal tegen fusieploeg VC Welbi Aalter Ruiselede.

“Als binnenkomer in tweede nationale kan deze affiche wel tellen”, lacht coach Simon De Clercq. “Ik voel aan alles en iedereen binnen de ploeg dat het na de voorbereiding hoog tijd is dat het echte werk eraan komt. De uitgestelde match van vorig weekend vonden wij vrij bizar, reken er dus maar op dat we klaar zijn voor de derby van zaterdag. Naar het schijnt zal er ook aardig wat volk zijn (lacht). VC Aalter zat vorig seizoen in onze reeks en ook Pervol Ruiselede telt enkele bekende gezichten, maar het valt af te wachten hoe sterk de fusieploeg voor de dag zal komen. Een eerste match is altijd koffiedik kijken, maar als alles op zijn plaats valt, moeten we in staat zijn om mooie dingen te laten zien.”

Tievolley Tielt blijft ook na promotie naar Nationale 2 op de ingeslagen weg verder gaan. Jong talent krijgt absolute voorrang en dat is net de uitdaging die de 40-jarige coach enorm aanspreekt. “Een stap in het onbekende, maar net ook een enorm mooie uitdaging. Wij blijven in elk geval trouw aan onze filosofie. Zo passen onze nieuwkomers Wandglin Vanhove en Thomas Odvart als jonge talenten perfect in dat plaatje. Onze oudste speler is 24 en in onze kern is er eigenlijk niemand die al ooit op dit niveau gespeeld heeft. Met zo’n jonge ploeg mag je de nodige ups en downs verwachten, al hebben we vorig seizoen bewezen dat we op een heel constant en hoog niveau kunnen presteren. Als we elk weekend van het veld kunnen komen met de wetenschap dat we alles gegeven hebben, zal ik een tevreden coach zijn.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs