Historische mouterij in centrum staat te koop voor 1,5 miljoen

Het hoofdgebouw van de mouterij Van Roye staat te koop. Van dit historische pand is de gevel beschermd.© idh

Halle -

De oude mouterij Van Roye tussen de Meiboom en de Vanden Eeckhoudtstraat in het stadscentrum van Halle staat te koop. De vraagprijs voor dit stukje bouwkundig erfgoed met beschermde gevel is anderhalf miljoen euro.

Ingrid Depraetere

De oude mouterij Van Roye was vroeger een groot gebouwencomplex tussen de Meiboom, de Auguste Demaeghtlaan en de Vanden Eeckhoudstraat. Het viel op door vrij zware volumes en speelse torens. Het oudste deel van de mouterij is beschermd en ligt langs de Meiboom. Het dateert uit 1720. De vroegere mouttoren, de hijsinstallatie, de graanopslagplaatsen en de oude moutvloer werden verbouwd tot wat vandaag Den Ast is met stadsarchief en het stedelijk museum.

Beschermde gevel

De vleugels langs de Auguste Demaeghtlaan en langs de Vanden Eeckhoudstraat werden eerder al vervangen door appartementen. Op de binnenkoer is wel nog steeds het hoofdgebouw te zien uit 1890 met een opvallende bakstenen muur. Deze gevel is beschermd.

Binnen bestaat het gebouw uit drie bouwlagen, goed voor een oppervlakte van ruim 1.000 vierkante meter. Op het gelijkvloers was lange tijd het restaurant De Mouterij gevestigd. Op de twee bovenste verdiepingen waren polyvalente zalen ingericht, onder meer voor feesten.

Dit hoofdgebouw staat sinds kort te koop bij het vastgoedkantoor De Immobiliers. Wie het historische pand in bezit wil krijgen, moet er 1,5 miljoen euro voor neerleggen. Het immobiliënkantoor wijst op een goede ligging voor onder meer horeca, kantoren en praktijkruimten.

Meer info kan je vinden via deze link.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs