Vrouwenvoetbal  Beker van België  OH Leuven B - SK Leeuw-Brucom

Dirk Moriau predikt realisme voor duel met OH Leuven B: “Derde bekerstunt niet evident”

Dirk Moriau ©  GEERT TRESIGNIE

Sint-Pieters-Leeuw -

Beroepshalve runt Dirk Moriau een gasbedrijf in Sint-Pieters-Leeuw. Op voetbalvlak coördineert de Leeuwenaar het vrouwenteam Leeuw-Brucom dat zaterdag in de 1/16de finales van de Beker van België naar eersteklasser OH Leuven B trekt.

Wim Redant

Dirk Moriau is best tevreden over het mooie bekerparcours van SK Leeuw-Brucom dat de vreemde eend in de bijt is als eersteprovincialer.

“We behoren tot de beste 32 bekerploegen”, zegt Dirk Moriau. “Samen met Mominoise zijn we de enige provincialer die zo ver doorstootte. Mominoise is een ploeg nabij de Franse grens die via twee forfaitzeges zo ver geraakte. Leeuw-Brucom daarentegen forceerde het zelf op het terrein. We schakelden al twee tweedeklassers uit. Eerst gingen we met 0-3 winnen bij Olsa Brakel. Op bezoek bij Famkes Diksmuide slikten we in de toegevoegde tijd de gelijkmaker waardoor het 3-3 werd. Met de strafschoppen trokken we toch het laken naar ons toe via 3-5-cijfers. In de eerste ronde wipten we ook al de Limburgse eersteprovincialer Sporting Hasselt met 5-0.”

“Eigenlijk had ik voor de 1/16de finales graag een grote vis geloot. OH Leuven B geniet toch niet meteen de grote uitstraling van een A-ploeg. Een derde bekerstunt realiseren wordt niet evident. OH Leuven B speelt in eerste klasse en is in principe geen spek voor onze bek, al is de Vlaams-Brabantse eerste provinciale wel sterk gestoffeerd met tal van sterke ploegen uit het Leuvense. Tegen BX Brussels haalden we het met liefst 8-0. De Franstalige vleugel is beduidend minder sterk.”

Dirk Moriau gaf de trainersfakkel door aan Christian Agneessens.

“Onze coach beschikt over een rist trainersdiploma’s en is een kei in zijn vak. Agneessens coachte voorheen nog Avenir Lembeek en Negenmanneke. Hij traint trouwens ook de U12 van RSC Anderlecht. Dan heb je echt wel wat te bieden.”

“We beschikken over een jonge groep met als voordeel dat jonge meisjes heel luisterbereid zijn. In de competitie eindigden we vorig jaar derde na RWDM en Herent. Dit jaar zijn Herent en het fel versterkte Kester-Gooik de titelfavorieten, maar ook wij beogen een fraai seizoen. In de regio is Kester-Gooik onze enige concurrent nadat Pepingen-Halle werd opgedoekt en Herne naar derde provinciale degradeerde. De transfermolen laten we in principe aan ons passeren. Eigen jeugdspeelsters laten doorstromen is nog steeds onze opzet.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs