“Nooit gedacht dat ik met tweehonderd bruidskindjes zou trouwen”

Zandhoven -

Leefschool ’t Zandhofje beleefde een feestelijke donderdag, want directeur Sabina Van Everbroeck trad in het huwelijksbootje met David Van Loock. Bruid en bruidegom kwamen na de plechtigheid in Heist-op-den-Berg even langs de school in Zandhoven waar ze getrakteerd werden op een zee van hartjesballonnen en verrassingen. “Nooit gedacht dat ik met tweehonderd bruidskindjes zou trouwen”, zei juf Sabina ontroerd.

Kristin Matthyssen

Een schooldirecteur die in het midden van de week trouwt: voor ’t Zandhofje was het wel bijzonder. Sabina Van Everbroeck en David Van Loock trouwden in Heist-op-den-Berg, maar trotseerden het verkeer om na de ceremonie toch nog even langs de school van ‘juf Sabina’ zoals de directeur door de kindjes wordt genoemd, te rijden. In hun zog kwamen ook hun vier zonen mee.

Aan de kinderen was gevraagd om wit, roze, rood en blauw te dragen. Sommigen waren echt feestelijk uitgedost. Het paar werd opgewacht door twee bruidskleuters met rammelende blikjes achter hun driewielers gebonden. Aan de kant stonden alle kinderen met hartjesballonnen. Het stralend paar mocht na de erehaag nog onder een ballonnenboog passeren.

Onder het afdak was een rode sofa gezet en vier stoelen voor de zonen om samen naar alle liedjes te luisteren die de kinderen hadden voorbereid. Of ze nog vlinders in de buik voelden?, vroeg een juf na een liedje over vlinders in de buik. “Ja, heel veel”, zei de bruidegom direct zonder na te hoeven denken.

De juffen deden juf Sabina beloven dat ze dinsdag als ze na haar wittebroodsdagen weer komt werken, ze zeker haar trouwring in alle klasjes moet komen showen. Zelf had de school ook een ringenceremonie en een huwelijksinzegening met een soort wc-borstel voorzien. Sommige kinderen kwamen nog een geschenkje geven en Clemence had een gedicht gemaakt voor het bruidspaar.

Het stralend paar. ©  kma

Op de vraag of er nog een dansje afkon, moesten de tortelduiven niet twijfelen. Juf Sabina en haar man David kunnen heel goed dansen, en hun zonen zelfs nóg beter. “Ik vind dat jullie er allemaal super uitzien”, sprak de bruid haar school toe. “Nooit gedacht dat ik zou trouwen met tweehonderd bruidskindjes. David en ik zijn al lang samen, maar zo getrouwd zijn maakt het toch nog net iets specialer. En ik ben ook heel blij dat onze jongens erbij zijn”, wees ze naar de zonen op het podium.

Op de tonen van Boem!, Bart Van Den Bossches cover van Charles Trenet’s Boum!Boum!, ging het hele Zandhofje nog eventjes compleet los samen met de pasgehuwden.

De kinderen kwamen juf Sabina feliciteren. ©  kma

Het erepodium. ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

 ©  kma

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs