Driedubbel feest! Maya, Roy en pasgeboren zoontje Lyano verjaren op dezelfde dag

Maya en Roy hadden woensdag twee verjaardagen en een geboorte te vieren. ©  fvv

Gent -

Een onverwacht verjaardagscadeau voor Maya Mathys (29) en Roy Grootveld (30) woensdag: de geboorte van hun zoontje Lyano. Het was al uitzonderlijk om op dezelfde dag jarig te zijn, maar hun zoontje maakt 21 september nu nog specialer.

Fien Lakiere

Op woensdag 21 september om kwart over twaalf ’s middags werd Lyano geboren in het AZ Sint-Lucas in Gent. Elke dag worden daar nieuwe Gentenaartjes geboren, maar deze geboorte werd nog net ietsje meer gevierd.

Ouders Maya Mathys en Roy Grootveld hadden namelijk al een reden om te vieren: ze waren allebei jarig. “Lyano is ons mooiste verjaardagscadeau ooit”, zegt Mathys. “Het is ons eerste kindje en hij stelt het goed, dus we zijn super trots.” (lees verder onder de foto)

 ©  fvv

Lyano was eigenlijk uitgerekend voor 19 september, maar kwam uiteindelijk op 21 september ter wereld met een keizersnede. “We waren onverwacht zwanger, maar wel dolblij toen we het te weten kwamen. Aangezien het voor september was, waren we wel al aan het speculeren over de datum, maar niet dat we speciaal moeite gedaan hebben”, zegt Mathys lachend.

Onmogelijk te vergeten

De ziekenhuiskamer van Maya was al versierd voor de geboorte. “We gingen er sowieso een feestje van maken, maar wisten nog niet goed wanneer de baby er zou zijn. Het is dat het zo moest zijn voor ons eerste kindje. Maar als er een tweede komt, gaan we niet proberen om het nog eens te laten uitkomen.”

Maya en Roy vierden hun verjaardag altijd al samen. “Toen we elkaar leerden kennen, wisten we het eerst niet. Het was best grappig toen plots bleek dat we op dezelfde datum jarig waren. Zo konden we elkaar telkens een gelukkige verjaardag wensen en was het onmogelijk te vergeten. Het zal vanaf nu altijd driedubbel feest zijn.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs