Voetbal 2de afdeling VV A KM Torhout - Jong Cercle

KM Torhout-voorzitter Dick D’Hoore ontvangt met gemengde gevoelens de club waar hij opgroeide: “Dit is mijn Cercle niet meer”

Dick D’Hoore: “Het gaat goed met KM Torhout. We zijn terug in tweede afdeling en willen er weer een stabiele club worden.” © Bart Vandenbroucke

Torhout -

Hoog bezoek zaterdag op de Torhoutse Velodroom, want KM ontvangt leider Jong Cercle. Met alle ploegen bye in 1A kan dat wel eens voor een ouderwetse volkstoeloop zorgen. Ook de Torhoutse voorzitter Dick D’Hoore, die deze week nog voor zaken in Frankrijk zit, wil de komst van zijn ex-ploeg niet missen. “Cercle doet mij nog altijd iets, maar toch herken ik de vereniging waar ik opgroeide niet meer.”

Koen Verdruye

’t Is weer voorbij die mooie zomer. De herfst is in het land en dat heeft z’n invloed op de verkoop van ijs. Toch heeft Dick D’Hoore het nog altijd razend druk. De voorzitter van KM Torhout staat aan het hoofd van Biscuits Dupon, een familiebedrijf dat op het eind van de negentiende eeuw begon als producent van ijshoorntjes. D’Hoore nam in 1997 de leiding over van zijn vader Georges en moeder Jeannine, realiseerde diverse overnames, ging over de grens kijken en voerde diversificatie in. D’Hoore Group holding is vandaag marktleider in de industriële productie van ijshoorntjes, maar is ook actief op de markt van verpakkingen en ijsvulmachines met vestigingen in België, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Marokko, Polen, Rusland en Spanje.

CEO Dick D’Hoore reist nu de wereld rond en zijn zonen volgen in zijn spoor. “Zij zijn ook actief in het bedrijf en dat stimuleert mij natuurlijk om verder te doen en ambitieus te blijven”, vertelt D’Hoore vanuit Frankrijk, waar de energiekosten net als elders de pan uit swingen. “Het vijfvoudige van vorig jaar.”

Voetbal en KM Torhout beheersen echter ook mee het leven van de prille vijftiger, die nog altijd zelf graag sport en nog steeds jong en dynamisch oogt. “Het gaat goed met KM Torhout”, zegt D’Hoore. “We zijn terug in tweede afdeling en willen er weer een stabiele club worden. Met 4 op 9 zijn we niet ontevreden over de start. We hopen op een mooi en rustig seizoen. KM blijft belangrijk voor het sociale leven in Torhout en onze jeugdwerking is top. Ik durf gerust stellen dat we een centraal gelegen en familiale traditieclub zijn met een knus stadion. KM straalt iets uit en wil dat nog meer doen in de toekomst.”

Beloftenteams een meerwaarde

Dick D’Hoore groeide zelf op in zo’n omgeving. “Ik doorliep de jeugdrangen van Cercle Brugge en geraakte er in de A-kern. Cercle had iets speciaal, maar sinds de overname door Monaco herken ik mijn vereniging niet meer. De klassieke normen en waarden zijn weg en het lokale bestuur kan enkel maar toekijken. Dit is mijn Cercle niet meer. Soms zou ik graag mee duwen om groen-zwart weer in de juiste richting te krijgen, maar ik besef dat dit moeilijk wordt en ik mijn energie beter in KM Torhout stop. Dat Jong Cercle nu op bezoek komt bij ons, is mooi. Ik ben benieuwd hoeveel volk er zal op afkomen. Ik stond aanvankelijk nogal sceptisch tegenover die beloftenteams, maar besef nu dat ze op meerdere vlakken ook voor een meerwaarde kunnen zorgen. Hopelijk wordt het zaterdag een leuke en gezellige avond en pakken wij onze tweede thuiszege op rij.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs