Voetbal 4de provinciale A FC Heusden B

B-ploeg van FC Heusden doet het uitstekend onder coach Jorn Eeckhaut: “Werken in functie van onze eerste ploeg”

Coach Eeckhaut is duidelijk: “Wij willen jonge spelers klaarstomen voor derde provinciale.” ©  Geert De Rycke

Heusden -

De B-teams in vierde provinciale A doen het uitstekend, want ze bezetten vier van de vijf eerste plaatsen. FC Heusden B behaalde zeven op negen en staat op de tweede plaats. “Maar we hebben met Excelsior Balgerhoeke, FC Rooigem en Klauwaerts Bassevelde niet het moeilijkste programma achter de rug”, geeft de Heusdense coach Jorn Eeckhaut toe.

Johan Polet

“Het is wel onze verdienste dat we tegen die mindere goden weinig puntenverlies leden”, aldus Eeckhaut. “We staan met een thuismatch tegen Excelsior Donk en een uitwedstrijd bij FC Gent voor een op papier haalbaar tweeluik en mikken dan ook op twee nieuwe zeges. Met dertien op vijftien zouden we dan echt van een prima start kunnen spreken. Dit zou onze eigen verwachtingen overtreffen. Wij zijn echter op onze hoede, want ik zag al heel wat verrassende uitslagen in onze reeks.”

Je werkt wel in functie van de eerste ploeg in derde provinciale?

“We hopen beter te doen dan vorig seizoen en in de top acht te eindigen. Wij willen jonge spelers klaarstomen voor derde provinciale. Onze resultaten zijn sterk afhankelijk van de ziekte- en blessurelast bij het A-team. Het is soms frustrerend om goede spelers af te staan, maar ik wist vooraf waaraan ik begon. Het is leuk om jonge beloftevolle jongens veel progressie te zien maken. Zij krijgen bij ons alle kansen om te groeien. Ik denk dan bijvoorbeeld aan iemand als Jame Nuitten, die nu een vaste waarde in onze eerste ploeg is.”

Gaat het niveau in vierde provinciale omhoog?

“Zeker en vast”, vervolgt Eeckhaut, die bij FC Heusden B aan zijn derde seizoen bezig is. “Heel wat clubs schrijven hun beloften in de provinciale reeksen in en dat is een goede zaak. Die jonge spelers hebben vaak een grote progressiemarge. Het voetballend vermogen gaat daarmee omhoog, wat ook te merken is bij onder meer leidersploeg Eendracht Hansbeke B en FC Sint-Laureins B.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs