Gemeentelijk zwembad krijgt nieuw dak

De aanvang van de werken is gepland op maandag 26 september. © RR

Duffel -

De gemeente Duffel laat vanaf maandag 26 september het dak van het gemeentelijk zwembad vernieuwen. Het zwembad blijft tijdens de werken open en blijft toegankelijk voor iedereen.

“Twee jaar geleden hebben we besloten om de volledige dakbedekking en verouderde dakisolatie van ons gemeentelijk zwembad te vervangen, samen met nog andere energiebesparende maatregelen”, zegt schepen van Openbare Werken en Patrimonium Jos Hellemans (CD&V). “De kostprijs van de werken bedraagt 211.500 euro. Deze investering is absoluut noodzakelijk en zullen we ook snel terugverdienen.”

De aanvang van de werken is gepland op maandag 26 september. De dakwerken zelf nemen ongeveer vier weken in beslag. In een tweede fase wordt ook het buitenschrijnwerk aan de start van de grote glijbaan vervangen.

“Het project past in het kader van het burgermeesterconvenant 2030 en een globale aanpak om de gemeentelijke gebouwen energiezuiniger te maken. Op korte termijn komen er op het dak van het zwembad ook zonnepanelen”, vult schepen van Milieu Isabel Glorie (N-VA) aan.  (cvr)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs