Basketbal

Kersvers Belgian Lion Thibault Vanderhaegen van de hemel naar de hel: “Dit is verdomd sneu”

Thibault Vanderhaegen liep op training in Leuven een polsbreuk op. © Luc Verbruggen

Kortrijk -

Thibault Vanderhaegen (24) mist de start van het nieuwe seizoen met Leuven Bears. De forward liep op training een polsbreuk op, ging al onder het mes en staat nu voor een lange revalidatie.

Tommy Vermeire

De Kortrijkzaan gaat dus van de hemel naar de hel op korte tijd. Voor het eerst opgeroepen voor deBelgian Lions in augustus is hij nu genoodzaakt om bij de start van het seizoen lijdzaam toe te kijken vanaf de zijlijn. “Dit is verdomd sneu. Brute pech kwam op mijn pad. Ik ging op training voor een drive, sprong en had een slecht contact. Verdict: pols gebroken.”

Dit gebeurt net nu je van een dubbel spoor kon proeven: als vaste waarde bij Leuven Bears en als debutant bij de Belgian Lions.

“Een blessure komt nooit gelegen, daar is geen geschikt ogenblik voor. Het was gewoon een superervaring om mijn eerste minuten bij de nationale ploeg te mogen maken tegen Servië en Slovakije. Ik hoopte al langer op een selectie en vond dat het nu wel eens mocht gaan gebeuren. Dat het uiteindelijk ook is gebeurd, daar ben ik de bondscoach Dario Gjergja dankbaar voor.”

Je speelde vijf jaar voor Oostende en kent de bondscoach dus goed. Hoe ervaar je het verschil in stijl tussen de Eddy Casteels en Dario Gjergja?

“Dario Gjergja is een coach als geen ander, met een indrukwekkende erelijst. Hij ademt basketbal, net zoals Eddy Casteels. Alleen: hij verwacht veel minder van mij dan Casteels doet. Bij Leuven is de druk voor mij in dat opzicht groter. Je hebt uiteraard die druk nodig om als speler te groeien, maar dan wel gedoseerd. Een zekere druk zorgt voor extra alertheid, maar te veel druk kan ook verstikkend werken en talent fnuiken. Ook ik ben daar gevoelig voor en ontsnap daar niet aan.”

Hoe ziet voor jou de komende periode eruit?

“Op dit ogenblik staan mijn ouders klaar voor mij, want veel kan ik nu niet uitrichten. Ik ga zo snel mogelijk de ploeg steunen op training en toejuichen op wedstrijddagen. Het is niet omdat ik mijn persoonlijke start mis, dat Leuven Bears zijn start daardoor moet missen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs