Van de elektrische auto op de deelfiets: gemeente opent ‘Hoppinpunt’

Het schepencollege, gemeenteraadsleden en minister van Staat Herman De Croo openden plechtig het Hoppinpunt aan het Stationsplein. © edp

Nederbrakel -

De gemeente Brakel opende woensdag plechtig het ‘Hoppinpunt’ aan het Stationsplein. Een grote fietsenstalling met twintig oplaadpunten voor elektrische fietsen is de blikvanger.

Eric De Pessemier

“Het Hoppinpunt wordt een belangrijke schakel in duurzame verplaatsingen”, zegt burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open VLD). “Aan het punt zal het gemakkelijker zijn om van het ene vervoersmiddel op het andere over te stappen. Zo worden verplaatsingen efficiënter en duurzamer. De keuze voor het Stationsplein is niet toevallig. Daar staan nu al de elektrische deelwagens en passeren heel wat bussen. Ook de Rondweg, veilig bereikbaar met de fiets, is vlakbij. Op de as tussen Geraardsbergen, Ninove, Oudenaarde, Ronse en Zottegem wordt dit punt uitgebouwd tot een belangrijke schakel voor wie zich duurzaam wil verplaatsen.”

“Naast voldoende parkeerplaatsen, komt er een extra grote fietsenstalling voor fietsen, deelfietsen en buitenmaatse fietsen”, weet schepen van Mobiliteit Sabine Hoeckman (Open VLD). “Eveneens zijn er twintig oplaadpunten voor elektrische fietsen. De fietsenstalling is beveiligd en wordt geopend via een app. De fietsen en elektrische deelauto’s maken het nog makkelijker om de eigen wagen thuis te laten. Zo staan er twee elektrische deelauto’s die je kan huren voor je verplaatsingen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs