Zege nummer acht voor Jasper Philipsen! Limburger klopt Arnaud De Lie en Dylan Groenewegen in Omloop van het Houtland

 ©  Rudy DECLERCK

 ©  Rudy DECLERCK

1 / 2
thumbnail:  
thumbnail:  

Jasper Philipsen heeft woensdag de 75e Omloop van het Houtland gewonnen. Na 196,4 kilometer van Eernegem naar Lichtervelde bleef de 24-jarige Limburger in een massasprint Arnaud De Lie en de Nederlander Dylan Groenewegen voor.

Bron: BELGA

Het is de achtste zege van het seizoen voor Philipsen. Eerder won hij twee ritten in de UAE Tour (WT), etappes in de Ronde van Turkije (2.Pro), de Baloise Belgium Tour (2.Pro) en de Ronde van Denemarken (2.Pro) en twee ritten in de Ronde van Frankrijk (WT).

Jasper Philipsen: “Meepakken wat ik kan”

Winst in de Omloop van het Houtland heeft de zegehonger van Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) niet gestild. “Ik zit in een goede flow en wil nog meepakken wat ik kan”, verklaarde de 24-jarige Limburger na zijn sprintzege op het marktplein van Lichtervelde. “Vooral Parijs-Tours zou ik graag aan mijn palmares toevoegen. Die koers zou niet op mijn erelijst misstaan.” Voor Parijs-Tours (09/10) start Philipsen nog in Pariojs-Chauny (25/09); de Münsterland Giro (03/10) en Parijs-Bourges (06/10).

In Lichtervelde liet Philipsen Arnaud De Lie, Dylan Groenewegen en John Degenkolb achter zich. “Na een chaotisch einde werd er toch gesprint. We slaagden er maar niet in die vroege vlucht een halt toe te roepen. Ze reden in de slotronde nog met zeven voor ons uit en het duurde wel een poos voor we hen te pakken kregen. Uiteindelijk slaagden we er toch in om met de hele bende te sprinten. De ploeg heeft hard gewerkt om dat te verwezenlijken.”

In de laatste kilometer gingen enkele renners tegen de vlakte. “Ik heb daar niets van gemerkt. Ik zat daar wellicht al ver voor. Wij hadden hier al enkele keren rondgereden, dus wist ik dat de laatste kilometers best technisch waren. Daarom zat ik vooraan.”

Arnaud De Lie maakte “cruciale fout in de sprint”

Geen nummer tien voor Arnaud De Lie. De 20-jarige sprinter van Lotto Soudal beet woensdag zijn tanden stuk op Jasper Philipsen. “De ploeg had een indrukwekkende leadout opgezet voor mij, maar ik beging een cruciale fout in de sprint. Ik ging van veel te ver aan”, verklaarde de neoprof. “Zo pakte ik wel meteen een mooie voorsprong, maar in de laatste 20 meter viel ik stil.”

Bij de passage aan het station van Lichtervelde was er een valpartij waarbij iemand van Lotto Soudal betrokken was “Wij hebben ons daarop vlug herpakt. Zo nam Rudiger Selig de laatste 500 meter voor zijn rekening. Hij trok vol door. Ik zat in zijn wiel. En dan maakte ik de fout om op 250 meter van de eindmeet vol aan te gaan. Een amateurfout. Ik moest nog minstens vijftig meter of meer gewacht hebben. Ik wou Philipsen wat verrassen, maar dat pakte niet goed uit.”

“Tweede is ook niet zo slecht. Ik verlies tegen de beste sprinter van de wereld en sta op het podium met mannen die al ritten gewonnen hebben in de Tour de France. Natuurlijk blijf ik jagen op die tiende zege. Hoe sneller die komt, hoe beter.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Jasper Philipsen

Video

Keuze van de redactie