Aanschuiven voor het vaccinatiecentrum: Meer dan 100.000 mensen welkom in Wetteren voor coronaprik

Dirk Jacobs uit Merelbeke liet zich met de glimlach achter het mondmasker vaccineren. ©  lvi

Wetteren -

Wetteren stond al bekend als een filegemeente, maar deze dagen rijdt er nóg meer verkeer door het centrum. Vooral rond het Stationsplein, de Nieuwstraat en het Felix Beernaertsplein beweegt het verkeer zich vaak maar mondjesmaat voort. Dat heeft veel te maken met de nieuwe vaccinatiecampagne tegen corona.

Lieven Van Imschoot

Al dat verkeer verbaast niet, want liefst 110.000 mensen uit Wetteren, Laarne, Wichelen, Melle, Merelbeke, Destelbergen, Lochristi en Wachtebeke komen in aanmerking voor de zogenoemde herfstbooster, een nieuwe beschermingsprik tegen het coronavirus. Deze keer wordt er geprikt in de gebouwen van het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs in Wetteren. De grootste verkeerschaos is echter achter de rug, zegt stafmedewerker Thomas Rousseau van eerstelijnszone Scheldekracht.

“Vorige week was het chaos op de stationsparking”, zegt hij. “De politie heeft intussen eenrichtingsverkeer richting de parking ingesteld (inrijden kan niet langer via het Stationsplein, red.), maar ook nu zijn er problemen. Er staan nog steeds auto’s foutgeparkeerd, en niet iedereen komt naar het vaccinatiecentrum op het voorgestelde tijdstip. Wie toch als koppel wil komen, raad ik aan om hun afspraak te annuleren en een nieuwe gezamenlijke afspraak te maken.”

(Lees verder onder de foto’s)

Aanschuiven in Wetteren: aan de uitrit van de stationsparking aan het Stationsplein. © lvi

De 65-plussers, hulpverleners en mensen vanaf 12 jaar met een verlaagde immuniteit werden al uitgenodigd. De uitnodigingen voor de 80-plussers die eind juni nog gevaccineerd werden, vertrekken eerstdaags, net als die voor de 18- tot 65- jarigen. De eerstelijnszone heeft intussen drie extra vaccinatoren aangetrokken, wat het totaal op tien brengt.

Zeventig procent van de uitgenodigden komt ook effectief opdagen. Dat cijfer ligt een stuk lager dan de 90 procent van de allereerste vaccinatieronde. Maar Rousseau is toch tevreden. “Dit is een heel goed cijfer. Verschillende centra melden lagere cijfers, en we hadden zelf ook een lagere respons verwacht. Het is nog koffiedik kijken hoe de 18- tot 65-jarigen zullen reageren.”

(Lees verder onder de foto)

Stafmedewerker Thomas Rousseau. ©  lvi

Dirk Jacobs (71) uit Merelbeke liet zich woensdagmiddag opnieuw vaccineren. Een uitstekend idee, vindt Rousseau. “Als we geen nieuwe vaccinaties zouden doen, komt er een nieuwe coronagolf aan, met veel sterfgevallen. De vaccinatie van 65-plussers wordt sterk aanbevolen. Bij de groep 18- tot 50-jarigen die geen gezondheidsproblemen hebben, is de oproep vrijblijvend. Het blijft een persoonlijke keuze, maar wie zich laat vaccineren, beschermt op die manier ook de kwetsbare mensen.”

Rousseau geeft nog een tip mee. “Voer niet het adres van het vaccinatiecentrum in je gps in, maar Felix Beernaertsplein 28, Wetteren. Die brengt je rechtstreeks naar de parking en zo moet je niet omrijden.”

De medewerkers in het vaccinatiecentrum in Wetteren zijn klaar om veel volk te ontvangen. Meer dan 7.000 mensen kregen er al hun extra prik. © lvi

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs