Eén hectare extra speel- en ontmoetingsruimte erbij in Destelbergen

Schepen Eva Rombaut klom zelf op de speeltuigen © ghl

Destelbergen -

Aan de Nijverheidsstraat in Destelbergen werd woensdagmiddag een hectare nieuwe speel- en ontmoetingsruimte officieel geopend.

Op de voormalige TAE-site – de ververij in de volksmond – is het woonproject Scheldehof nu definitief afgewerkt, inclusief vier groene recreatiezones. “Een kort maar krachtig project”, aldus schepen van Jeugd Eva Rombaut (N-VA), vanop één van de gloednieuwe klimtuigen het hele project kwam voorstellen.

“De vier velden doorheen de hele woonsite zijn openbaar domein, maar we wilden het een echte bestemming geven. In volle coronatijd hebben we de buurtbewoners naar hun interesses voor de invulling gevraagd. Na de eerste voorstellen is er drie keer teruggekoppeld, tot we een mix van al hun wensen in een plan konden voorleggen.”

“Het grootste terrein langs de Nijverheidsstraat bestaat uit houten - een uitdrukkelijke wens - speel- en klimtuigen, naast rust- en picknickbanken. We wilden niet alleen de kinderen ruimte geven, maar ook mensen van alle leeftijden om hier een gezellige ontmoetingsplaats van te maken. De opstelling is zo dat er nog voldoende open ruimte over is om bijvoorbeeld een tent te plaatsen voor een buurtfeest.”

Het mooie weer lokte veel buren voor een gemoedelijk praatje en een gratis ijsje © ghl

Een heerlijk nieuw speelplein © ghl

Een andere groene zone, met een wadi, midden de woonwijk © ghl

Een half uur aanschuiven... voor een gratis ijsje © ghl

Een partijtje voetbal...op een woensdagmiddag © ghl

Een tweede terrein bevindt zich ook aan de voorkant van het woonproject, een derde groene locatie met minder speeltuigen maar wel met een groene greppel die regenwater kan opvangen ligt verderop tussen de woningen. Aan de rand van de woonzone, vlak bij de appartementen aan de Schelde, is er een vierde plek waar de kleinsten hun hart kunnen ophalen, met een glijbaan en vooral veel zand. Alles mooi afgebakend, om de veiligheid van de kleinste bezoekers te garanderen. “Inclusief de paden gaat het over om en bij één hectare speel- en ontmoetingsruimte”, vertelt de schepen. “Het kostenplaatje voor de volledige inrichting bedraagt 80.000 euro. Officieus is het hele terrein al sinds juni in gebruik, maar het was wachten om een mooie nazomerdag na de rush van de schoolstart om de hele buurt er op een lekker ijsje te trakteren.

(ghl)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs