Voetbal 1ste nationale  KVK Tienen

“Ik had een beetje een degout van het profvoetbal”: Yvan Yagan zet op zijn 32ste stapje terug en wil bij Tienen “normaler leven leiden”

Yvan Yagan, hier nog op archiefbeeld bij Lierse, geeft zich nog drie weken om helemaal topfit te geraken. “Rustig beginnen en vooral zorgen dat ik niet geblesseerd geraak is, dat is de aanpak die we afgesproken hebben.” ©  BELGA

Na de nederlaag bij Francs Borains krijgt KVK Tienen zondag het bezoek van Winkel Sport. Om aanvallend nog wat sterker te staan, haalde de eerstenationaler in laatste instantie Yvan Yagan nog aan boord. Wegens een gebrek aan matchritme is de flankaanvaller voorlopig nog bankzitter, maar op termijn moet de nieuwkomer wel van toegevoegde waarde zijn. Yagan was haast zijn hele carrière op het hoogste niveau actief, maar besloot op zijn 32ste het profvoetbal vaarwel te zeggen.

René Beelen

Yvan Yagan, een Brusselaar met Armeense roots, voetbalde vorig seizoen nog bij 1B-club Lierse Kempenzonen en was transfervrij. Hij kon naar Cyprus, maar na wikken en wegen koos hij niet meer voor een buitenlands avontuur of voor het profvoetbal, maar voor Tienen, waar afgelopen seizoen zijn jongere broer Ben, nu bij Eendracht Aalst, actief was.

Rustig opbouwen

“Ik arriveerde bij Tienen pas op 15 augustus en maakte noch een voorbereiding noch een stage mee”, zegt Yagan, die vorig weekend op Francs Borains al wel goed was voor de aansluitingstreffer. “Zo was ik niet klaar om onmiddellijk mijn plaats in het elftal op te eisen. Ik heb zeker nog een drietal weken nodig om op een goed niveau te voetballen. Rustig beginnen en vooral zorgen dat ik niet geblesseerd geraak, dat is de aanpak die we afgesproken hebben. Al zeker omdat in de ploeg voldoende kwaliteit zit, dit KVK hoeft voor niemand bang te zijn.”

Yagan is ook tevreden over zijn keuze om te kappen met het profvoetbal. “Ik ben blij dat ik gestopt ben. Ik hou goede en minder goede herinneringen over aan het voetballen op het hoogste niveau. Wat uiteindelijk mijn keuze bepaald heeft? Ik had het een beetje gehad met het leven als profvoetballer. Ik heb er in mijn carrière alles voor gedaan en heb er geen spijt van. Alleen was het me allemaal wat te veel geworden, ik had een beetje een degout.”

Meer routine

En dus heeft de aanvaller tegenwoordig meer tijd voor andere dingen. “Ik heb nu een meer normaal leven. Ik kan me bijvoorbeeld intenser bezighouden met mijn twee kinderen en kan ook een handje helpen in het huishouden. Ja, ik heb ook een job, maar daar wil ik liever niets over kwijt. Ik denk dat ik nu al bij al een rustiger leven leid met meer vrije tijd. Het is ook beter georganiseerd en er zit meer routine in dan vroeger. Ik ben er zeker van dat ik samen met mijn familie de juiste keuze heb gemaakt.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs