Nieuwe fietssnelweg tussen Diksmuide en Veurne officieel in gebruik genomen

Dit nieuwe stuk fietspad van 4,5 kilometer maakt de fietssnelweg F35 tussen Diksmuide en Veurne volledig. © Ronny Vanhooren

DIKSMUIDE/ VEURNE -

De provincie West-Vlaanderen en de steden Diksmuide en Veurne hebben een nieuw fietspad langs de Rousdammestraat in gebruik genomen. Dit fietspad is een onderdeel van de fietssnelweg F35.

Ronny Vanhooren

Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad is aangelegd langs de Rousdammestraat in Pervijze en in Avekapelle. “Het kruispunt ter hoogte van de Pervijzestraat (N35) sluit nu veilig aan op de fietspaden”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe (Vooruit). “De herinrichting van de doortocht in het gehucht Roesdamme kreeg wegversmallingen en enkelrichtingsfietspaden, samen met een middengeleider ter hoogte van de Zoutenaaiestraat. Dat leidt tot veiliger en comfortabeler fietsverkeer. Daar kunnen zowel recreatieve fietsers als wie van en naar het werk of school fietst, mee van profiteren.”

Traject van 4,5 kilometer

Het nieuwe fietstraject meet 4,5 kilometer en vormt zo de verbinding tussen Pervijze en Avekapelle. Daarmee is de fietssnelweg F35 tussen Veurne en Diksmuide volledig gerealiseerd. Het nieuwe fietspad sluit aan op andere fietsverbindingen. Eerder realiseerde de provincie een verbinding tussen Veurne en Avekapelle en het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer zorgde voor een aansluitend traject langs de gewestweg N35.

Project van 2,5 miljoen euro

Het project kost 2,5 miljoen euro, waarvan de provincie West-Vlaanderen 1,96 miljoen euro betaalt. De provincie ontvangt 50 procent subsidie van het Fietsfonds voor de realisatie van deze voorzieningen. “Die prijs omvat de wegwerkzaamheden en fietspaden, de aanleg van nieuwe grachten, het plaatsen van signalisatieborden, het inzaaien van de bermen en de aanplanting van hagen”, zegt Vanlerberghe. “De resterende kosten zijn voor rekening van Veurne en Diksmuide, die respectievelijk 0,31 miljoen euro en 0,23 miljoen euro investeren in de wegenwerken, de groenaanleg en nieuwe wegmarkeringen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs