Zo bespaart uw gemeente de komende maanden energie

 © pixabay

Destelbergen -

Het lokaal bestuur heeft een aantal maatregelen klaar om in de komende tijd energie te besparen. Een gevolg van de gigantische stijging van de prijzen van gas- en elektriciteit. Later volgen meer details na technische informatie van netbeheerder Fluvius, maar met onderstaande maatregelen gaat de gemeente meteen de knip op de energiebeurs houden.

Geert Herman

Tot de belangrijkste maatregelen hoort onder meer het doven van de openbare verlichting ‘s nachts, behalve op een tiental belangrijke verbindingswegen als de Dendermondesteenweg, de Reinaertweg, de Meersstraat, de Tramstraat en de Laarnebaan. Ook een nauwgezette opvolging van de zogenaamde ‘verledding’ van de openbare verlichting dringt zich op Het doel is om tegen eind 2024 volledig op ledverlichting over te schakelen, terwijl nu net geen 50% bereikt is.

Alle monumentverlichting wordt de komende maanden gedoofd, en de thermostaat voor de verwarming in de openbare gebouwen gaat een stukje omlaag. Goed voor een besparing tussen de vijf en de tien procent. De energiemaatregelen in de sporthal Bergenmeers zullen in overleg met Farys genomen worden. Er komt ook een sensibilisering van het gemeentepersoneel rond sluipverbruik, het tijdig doven van overbodige verlichting en het gebruik van de lift in de gebouwen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs