Voetbal 3de provinciale A SK Wachtebeke

SK Wachtebeke alleen leider in derde provinciale A: “We staan nu voor twee serieuze testen”

Goalgetter Tiziano Van Laere is helemaal herboren bij SK Wachtebeke en telt al acht doelpunten deze campagne. © Marc Van Hecke

Wachtebeke -

Na de zeges tegen SK Vinderhoute (4-0), Daring Maria-Aalter (1-3) en afgelopen zondag VV Zomergem (4-1), is SK Wachtebeke alleen leider in derde provinciale A. “Ik heb respect voor elke tegenstrever, maar we hadden heimelijk wel gehoopt om het maximum van de punten uit dit drieluik te halen”, zegt Pascal De Maesschalck, coach van SK Wachtebeke.

Johan Polet

“We pakten vorig seizoen heel wat punten tegen de toppers, maar lieten dan weer te veel steken vallen tegen de mindere goden”, weet De Maesschalck. “Zo verloren we op eigen veld van FC Kaprijke-Bentille en speelden we gelijk tegen VC Boekhoute. Dat puntenverlies was onder meer het gevolg van onderschatting en nonchalance en mag ons dit seizoen niet meer overkomen. De drie zeges die we nu behaalden, vormen een buffer voor het komende moeilijke tweeluik. We trekken zaterdag naar Evergem Center en krijgen een week later het bezoek van Evergem 2020, dat de te kloppen titelfavoriet is. Ik hoop op nog minstens drie punten, waardoor we met twaalf op vijftien een veelbelovende start zouden nemen.”

Wat is de ambitie van SK Wachtebeke?

“Wij kunnen het in één wedstrijd iedereen moeilijk maken, maar om een hele competitie mee te kunnen dingen, zijn we iets minder goed gewapend dan de toppers Evergem 2020, SK Lochristi en VK Watervliet. We hoeven onszelf niet nodeloos onder druk te zetten, maar moeten wel in de subtop kunnen meedraaien. We staan nu voor twee serieuze testen. Begin oktober zullen we onze sterkte al iets beter kunnen inschatten.”

Jullie hebben dit seizoen enkele openbaringen?

“Goalgetter Tiziano Van Laere heeft een ondermaats seizoen achter de rug. Hij werd tweemaal het slachtoffer van een coronabesmetting en haalde nooit zijn beste niveau. Van Laere is helemaal herboren en zit in deze campagne al aan acht doelpunten. Stef Vereecke had het moeilijk bij FC Assenede, maar is nu op het middenveld één van de motoren van de ploeg. Ik heb altijd in hem geloofd. Joachim Van De Velde stond vorig seizoen enkele malen in de ploeg bij KVV Zelzate in tweede afdeling. Hij is na heel wat gepalaver bij ons komen voetballen, wil vooral plezier aan zijn sport beleven en is voor ons een forse meerwaarde. Onze groep kreeg een kwaliteitsinjectie waarvan we de vruchten plukken.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs