Voetbal 2de afdeling VV A RFC Wetteren

Guus Vandekerckhove neemt verantwoordelijkheid op en scoort beslissende strafschop voor RFC Wetteren: “De realistische aanpak loonde”

Guus Vandekerckhove (links): “Tegen KFC Merelbeke zag ik de verbetenheid en de grinta die nodig is om punten te pakken.” ©  Nic Declercq

Wetteren -

De Wetterse fusieclub herademt na de duur bevochten driepunter die het haalde bij KFC Merelbeke, dat zijn wonden likt na de één op negen. Door de 1-2-zege klimmen de Wetteraars verschillende plaatsen naar boven in het klassement. Nieuwkomer Guus Vandekerckhove, die van SK Lochristi overkwam, besliste de wedstrijd vanop de strafschopstip.

Freddy De Geest

KFC Merelbeke schoot furieus uit de startblokken en dat resulteerde snel in een voorsprong via Nico Binst. “Deze keer reageerden we op een volwassen manier”, zegt de 28-jarige Vandekerckhove. “Op Racing Gent speelden we te naïef en lieten we ons gemakkelijk afmaken. Thuis tegen Jong Essevee werd onze doelman vroeg in de wedstrijd uitgesloten. Die twee matchen waren geen goede repetitie. We werden niet op onze waarde geklopt. De vroege tegentreffer haalde ons in De Pinte niet uit ons evenwicht. De thuisploeg had veldoverwicht, maar wij creëerden de beste kansen en verdienden de drie punten. Kay De Caigny zette de eerste strafschop om, maar bij de tweede stopten Kay en Mitu me de bal in de handen. Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen en de bal binnengetrapt. Veel heb ik er niet bij nagedacht. Een specialist vanop de stip ben ik zeker niet”, zegt de kilometervreter op het middenveld.

Trainer Francky Cieters sleutelde aan de ploeg. Deels uit noodzaak, maar ook om voor de nodige prikkels te zorgen. Yenten Van Hoecke, Bram Van Laere en Gauthier Willemyns mochten aan het Sportpark Moerkensheide opdraven. “Yenten was de onverbeterlijke stofzuiger, die zich volledig geeft voor de ploeg. Na het uitvallen van Sietse Vispoel kwam Hervé Telen centraal achterin in de ploeg. Als team bleven we deze keer overeind. In Oostakker sloop er gelatenheid in de ploeg toen Racing Gent uithaalde. Tegen KFC Merelbeke zag ik de verbetenheid en de grinta die nodig is om punten te pakken in deze leuke, maar wel zware reeks.”

Volwassen voetballen

“Ik heb me de overstap van Lochristi naar Wetteren nog niet beklaagd. Ik trek goed mijn streng en heb mijn waarde al kunnen tonen voor de ploeg. Dat ik in de derby beslissend kon zijn, neem ik mee naar het vervolg van de competitie. In deze reeks zijn er veel mooie duels. Bij KSC Dikkelvenne tref ik Wouter Van Der Eedt, Staf Hoebeke en Jelle De Schrijver. Samen schreven we mooie bladzijden bij de Begoniaploeg, maar dat is geschiedenis. Nu telt RFC Wetteren en de eerstvolgende wedstrijd tegen KVK Westhoek, een ploeg die met zeven punten pronkt en het imponerende Oostkamp in bedwang hield. Wij moeten op de ingeslagen weg verdergaan. Tegen Merelbeke pakten we het op een realistische en volwassen manier aan. Zo zal het moeten als we in deze reeks punten willen pakken.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs