2310-dag breidt uit tot feestweekend

 © rr

Rijkevorsel -

In Rijkevorsel is 23 oktober sinds enkele jaren een speciale dag. De datum verwijst naar de postcode 2310. De feestdag wordt dit jaar zelfs een feestweekend.

De eerste viering van 2310-dag vond plaats in 2019, met de inhuldiging van de 2310-structuren in cortenstaal op de rotonde aan de kerk. Omdat 23 oktober dit jaar een zondag is, geeft dat de mogelijkheid om er een 2310-weekend van te maken. Naast activiteiten die het gemeentebestuur organiseert, zijn er ook verenigingen die mee op de kar springen. Op zaterdag 22 oktober is er de eerste editie van de Veusselse Moonshine Trail, een wandel- en looptocht door de natuur. ’s Avonds spelen DJ’s op het 2310-feest aan de kiosk bij het gemeentehuis.

Zondagnamiddag 23 oktober vindt een familiedag plaats in en rond het gemeenschapscentrum en de kinderclub in Sint-Jozef. De heemkundige kring stelt in primeur twee oude schepenbrieven op perkament tentoon. Het feestweekend wordt afgesloten met een 2310-concert door koninklijke Fanfare Vermaak Na Arbeid. (ram)

www.rijkevorsel.be/2310dag

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs