Inwoners kunnen hun mening geven over mobiliteit

De bevraging gaat zowel over fietsverkeer, openbaar vervoer als gemotoriseerd verkeer. © rr

Rijkevorsel -

Het gemeentebestuur van Rijkevorsel is bezig met de opmaak van een mobiliteitsplan. Dat gebeurt met inspraak van de inwoners.

Via een vragenlijst kan iedereen zijn mening geven over de mobiliteit in Rijkevorsel. “De bevraging is opgedeeld in drie thema’s”, zegt schepen van Mobiliteit Karl Geens (N-VA). “Het om langzaam verkeer zoals voetgangers en fietsers, gemotoriseerd verkeer en openbaar vervoer. Er is bewust gekozen voor open vragen. Op die manier hopen we de respons van onze inwoners zo ruim mogelijk te ontvangen.” De vragenlijst invullen kan tot 4 oktober via de website van de gemeente of het formulier in het informatieblad 2310.

“Op maandag 10 oktober organiseren we een mobiliteitscafé in de raadzaal van het gemeentehuis. Hier kunnen inwoners terecht voor bijkomende informatie. Tussen 15 en 19.30u is een expert van het studiebureau aanwezig om te antwoorden op eventuele vragen over de verkeersthema’s.” Inschrijven voor het mobiliteitscafé kan tot 4 oktober. De resultaten van de bevraging en het mobiliteitscafé worden in een nota gegoten die als basis dient voor het mobiliteitsplan. In het najaar van 2023 wil de gemeente het plan klaar hebben. (ram)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs