Lille verlengt titel ‘hartveilige gemeente’ met twee jaar

Schepen van Gezondheid Chiel Danckers ontvangt het label van Hartveilige gemeente van Nico Paepen en Marissa Paulussen van het Rode Kruis in Lille. © RR

Lille

De gemeente Lille heeft de titel van ‘hartveilige gemeente’ voor twee jaar verlengd.

Om hartveilig te zijn, moet de gemeente minstens een toegankelijk AED-toestel plaatsen. 10% van het gemeentepersoneel moet een opleiding reanimeren en defibrilleren volgen.  

“Op acht verschillende plaatsen in onze gemeente hangt een AED-toestel. Zo’n toestel helpt bij het reanimeren van iemand met een hartstilstand en verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer”, zegt Chiel Danckers, schepen van Gezondheid in Lille. “We zorgen er ook voor dat altijd minstens 10% van onze medewerkers recent een opleiding volgde bij het Rode Kruis”

Dankzij de samenwerking met de gemeente kan het Rode Kruis van Lille gratis opleidingen eerste hulp geven aan de inwoners. “De AED-toestellen zijn voor iedereen toegankelijk. Het is belangrijk dat zo veel mogelijk mensen de toestellen durven en kunnen gebruiken”, legt Marissa Paulussen van het Rode Kruis uit. “Op vrijdag 25 november is er opnieuw een les ‘hartveilig’. Wie interesse heeft, kan altijd terecht bij onze vormingsverantwoordelijke.” (bvdl)

vorming@lille.rodekruis.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs