Voetbal 4de provinciale C WIK Boekel

WIK Boekel timmert aan de weg terug naar derde provinciale: “Na een valste start volgde een foutloos parcours”

Coach Kenneth Botteldoorn heeft met een twaalf op vijftien met WIK Boekel weinig reden tot klagen. ©  Geert De Rycke

Boekel -

WIK Boekel nam vlot de maat van FC Ronse (3-0) en hield in drie van zijn laatste vier wedstrijden de nul. Het team van coach Kenneth Botteldoorn heeft zich, na de 4-3-uitschuiver in de openingswedstrijd tegen Zingem B, in het zog van de koplopers Munkzwalm B en Sint-Goriks genesteld.

Freddy De Geest

WIK Boekel, dat jaren een certitude in derde provinciale was, degradeerde vorig seizoen. De club wil binnen de kortste keren opnieuw de overstap maken. “We begonnen met die valse noot op SK Zingem B, maar die kater hebben we al doorgespoeld”, zegt coach Kenneth Botteldoorn. “De B-ploegen zijn moeilijk in te schatten. Worden er spelers van de A-ploeg ingepast, dan worden die ploegen moeilijk te kloppen. In de volgende wedstrijden bleven we foutloos. Met een twaalf op vijftien hebben we weinig redenen tot klagen. Belangrijk is ook dat we al drie keer de nul hielden.”

Tegen Football Club Ronse was WIK dominant voor de rust, maar het slaagde er niet in om het overwicht om te buigen in een voorsprong. “Dat was het enige minpunt voor de rust. Kort na de herneming openden we de score. Daarna liep het vlot. Hadden we nog iets zorgvuldiger met de kansen omgesprongen, dan had de score nog hoger kunnen oplopen. Nu volgt een verplaatsing naar Zegelsem. Indien we ons normale niveau halen, moet er daar ook puntenwinst inzitten.”

Op zoek naar gemoedsrust

“De doelstelling is om een eindrondeticket te versieren. Dat biedt echter geen garanties op promotie. Blijven we voorin meedraaien, dan mikken we naar de oppergaai. Na vijf wedstrijden kun je de ploegen nog niet op hun juiste waarde taxeren. Ik zag nog niet alle ploegen aan het werk, maar ik hou wel rekening met FC Ronse, Bonanza en Mater, die een goede indruk nalieten. Op het einde van de eerste periode (wordt afgesloten na elf wedstrijden, red.) zullen we al iets meer weten. Wij moeten in die eerste periode nog op bezoek bij SK Munkzwalm B en Sint-Goriks, die nu de leidersplaats delen met dertien op vijftien.”

“Een ploeg als WIK Boekel moet altijd de ambitie hebben om in de middenmoot van derde provinciale mee te draaien, maar dat zit er voorlopig nog niet in. De promotie afdwingen, is de uitdaging, maar de stap zetten is niet zo evident. Zoals ik al eerder aanhaalde, zijn de B-ploegen moeilijk in te schatten. In onze reeks zijn meer dan de helft B-ploegen. Die ploegen zullen een niet onbelangrijke rol spelen in de strijd om de eindrondetickets. De eerste periodetitel binnenhalen, zou voor gemoedsrust zorgen”, besluit Botteldoorn.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs