Basketbal Top Division 1 Merelbeke Hawks

Publiek ziet Merelbeke van zich afbijten in openingsmatch: “Er zit weer muziek in de Hawks”

Hawk Plamedi Ngolo Masak draait zich voorbij Lucien Moussa Sissoko. © Geert De Rycke

Merelbeke -

Met 65-85 moest Merelbeke Hawks thuis de duimen leggen tegen Ion Waregem. De algemene teneur was na afloop nochtans eerder positief. Niet alleen speelden de jongens van coach Kevin Verhulst tot pakweg vier minuten voor het einde nog altijd goed mee, er waren bovendien nog veel toeschouwers aanwezig.

Johan Gaudissabois

Bij de eerste thuismatch in Merelbeke mochten de Hawks voor het eerst sinds jaren nog eens spelen voor flink gevulde tribunes. Coach Kevin Verhulst blikt alvast tevreden terug. “Ik denk dat de kijkers al bij al tevreden huiswaarts trokken. Ze zagen een Hawks dat zich veertig minuten lang volledig heeft gegeven. Jammer dat Torsten Cobbaut er nog niet bij kon zijn. De administratie van zijn overgang is nog niet rond en daarom moest ik het rooien met amper zes spelers die op dit niveau meekunnen. Gelukkig zal Erik Rogiers zich vanaf nu bezighouden met de administratie. Ik hoop dan ook heel binnenkort drie extra spelers te verwelkomen. Zoals reeds gezegd is de club ook nog bezig met het aantrekken van een extra center. Dan pas zal ik een volwaardige kern hebben.”

“We hebben zaterdag veel zoneverdediging gespeeld”, doet Verhulst zijn plan uit de doeken. “De bedoeling was om tegen het sterke Waregem het tempo wat uit de match te halen. Ik blijf erbij dat de uitslag de waardeverhouding tussen de twee clubs niet goed weerspiegelt. Met nauwelijks tien punten in het krijt, kregen we in de eindfase twee omstreden technische fouten aangesmeerd. De scheidsrechters hadden tot tweemaal toe een flop (een schwalbe, red.) gezien. Beide omstreden beslissingen waren absoluut geen technische fout waard. Ik vond niet dat de scheidsrechters bij de les waren.”

Wedstrijden winnen

“Hoe dan ook kan ik zeker leven met wat de ploeg zaterdag liet zien. Met die extra pivot erbij gaan we zeker nog matchen winnen. Om in het ritme te blijven spelen we deze week een oefenpartij bij Sijsele, om daarna Neufchâteau thuis en Spirou B in Charleroi over de knie te leggen. Er zit weer muziek in Merelbeke Hawks en zeker nu Erik Rogiers zich inlaat met wat extrasportieve zaken moet het ook naast het terrein beter gaan lopen”, besluit Verhulst hoopvol.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs