Politie klist snelheidsduivels tijdens Wodca-actie

 ©  BELGA

Sint-Katelijne-Waver, Duffel -

De lokale politie Bodukap heeft het voorbije weekend enkele snelheidsduivels kunnen vatten tijdens een Wodca-actie. Daarnaast werden vier rijbewijzen ingetrokken omdat de chauffeurs onder invloed van alcohol of drugs waren.

De politie voerde zaterdagavond- en nacht snelheidscontroles uit tijdens een Wodca-actie. Op de Liersesteenweg in Sint-Katelijne-Waver reden 44 auto’s te snel. Eén chauffeur werd zelfs geflitst met een snelheid van 116 kilometer per uur, hoewel er maar 70 mocht gereden worden. Op de R6 reden 48 automobilisten te snel. Eén van hen raasde met 110 kilometer per uur over de gewestweg. In Duffel reden 17 auto’s te snel op de Oude Liersebaan. Daar was 88 kilometer per uur de hoogst gemeten snelheid.

37 chauffeurs moesten aan de kant voor een alcoholcontrole. Vijf bestuurders had teveel gedronken. Drie van hen speelden hun rijbewijs voor vijftien dagen kwijt, de twee anderen voor drie uur. Eén bestuurder reed onder invloed van cannabis. Bovendien bleek zijn wagen niet verzekerd te zijn. Het voertuig werd in beslag genomen, het rijbewijs van de man is voor vijftien dagen ingetrokken.

Tijdens de actie werd ook een persoon betrapt die in het bezit was van een verboden wapen, reden twee automobilisten rond met een vervallen keuringsbewijs en betrapte de politie een fietser wiens verlichting niet werkte.  (tdk)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs