Voetbal  2de afdeling VV B  SK Pepingen-Halle

19-jarige RWDM-huurling Djovkar Doudaev heeft zich al vlot aangepast: “Eigenlijk kende ik Pepingen-Halle helemaal niet”

Djovkar Doudaev toonde zich dit seizoen al meermaals een rots in de branding centraal achterin bij Pepingen-Halle. ©  GEERT TRESIGNIE

Geen zege voor Pepingen-Halle bij Belisia Bilzen. Na de 2-1-nederlaag heeft het zijn start met drie op negen toch een beetje gemist. Al kan dat niet gezegd worden van Djovkar Doudaev. De 19-jarige verdediger uit Ertvelde, die wordt gehuurd van RWDM, bewees intussen zijn kunnen centraal achterin.

Luc Brys

“Eigenlijk was Pepingen-Halle een onbekende club voor mij”, zegt Doudaev, die Tsjetsjeense roots heeft, maar in ons land is geboren. “Intussen voel ik me al goed thuis bij SKPH en ben ik tevreden met mijn overstap. Na de jeugdopleiding bij Lokeren kwam ik vorig jaar bij RWDM terecht, waar ik speelde tot de U21. Dit seizoen maakte ik de voorbereiding nog mee bij de Brusselaars, tot er een voorstel kwam voor een uitleenbeurt. Ik zag dat wel zitten en samen met Yanice Abbou word ik nu dus voor één seizoen uitgeleend.”

Bij Pepingen-Halle kon het Molenbeekse duo meteen mee op stage naar Nederland, zodat de integratie vlot verliep. Net voor de start van de competitie kwam met Othman El Oumari zelfs nog een derde RWDM-speler over.

Start gemist

Doudaev: “Ik wil dit seizoen ervaring opdoen en stappen zetten. Over mijn debuut bij Pepingen-Halle ben ik niet ontevreden. Centraal achterin krijg ik ook het volste vertrouwen van de trainersstaf. Ik speel zelf ook het liefst achterin, al kan ik ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Met drie op negen zijn we evenwel iets minder vertrokken. Nochtans misten we onze start niet met een 0-2-zege tegen City Pirates. Helaas konden we thuis tegen Lebbeke de goede lijn niet doortrekken en gingen we met 0-2 onderuit, ook al had er misschien meer ingezeten. Zondag op Belisia Bilzen gingen we dan opnieuw kopje-onder na alweer geen onaardige wedstrijd. Zondag tegen Bocholt, dat het woensdag in de Beker van België nog opneemt tegen Deinze, moeten we de mouwen opstropen en de drie punten thuishouden.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs