Vrouwenvoetbal Super League AA Gent - Club YLA 0-6

Ludmila Matavkova helpt Club YLA met twee goals aan monsterzege in Gent: “Concurrentie houdt ons scherp”

Ludmila Matavkova is best tevreden met de 10 op 12 als competitiestart. © Bart Vandenbroucke

Brugge -

Met een zware 0-6-overwinning maakte Club YLA vrijdagavond brandhout van de buren uit Gent. De Slowaakse Ludmila Matavkova bekroonde een sterke match met twee goals en is één van de exponenten van de aanvallende weelde bij blauwzwart.

Timmy Vanecke

Het plan van Club YLA was om de Buffalo’s met hoge pressing onmiddellijk onder druk te zetten en die greep de volledige wedstrijd niet meer te lossen. “Coach Dennis Moerman had ons opgedragen om bij Gents balbezit meteen veel druk naar voren te zetten”, beaamt aanvalster Ludmila Matavkova, die aan haar tweede seizoen bij Club bezig is. “Ik moet zeggen dat elke speelster die opdracht heel goed heeft uitgevoerd, want bij nagenoeg elk van de zes goals was onze hoge pressing de aanleiding.”

De 24-jarige Ludmila Matavkova liet met haar twee goals zien dat ze dodelijk kan zijn in de zestienmeter. “Ik voel me sinds de start van de voorbereiding elke dag beter worden en hoop dat ik de komende wedstrijden nog meer kan laten zien. De twee goals van vrijdag zijn vooral goed voor het vertrouwen. De plaatsen in de spits zijn bij ons wel bijzonder duur. Je weet dat je elke training echt alles moet geven, want er staan kwaliteitsvolle spitsen klaar om je plaats in de basis in te nemen. De trainer duldt geen verslapping en ik merk ook wel dat die concurrentie ons scherp houdt.”

Tegen Melsele in de beke

Blauwzwart trekt met een 10 op 12 richting bekertornooi, waarin tweedenationaler Svelta Melsele het eerste obstakel vormt. “Niettegenstaande zij twee reeksen lager uitkomen, moeten we toch op onze hoede zijn”, waarschuwt de Slowaakse spits. “Melsele zal niet op bezoek komen om ingeblikt te worden en bovendien hebben zij niks te verliezen. Alle druk ligt bij ons. Over onze competitiestart moeten we met 10 op 12 zeker tevreden zijn. Voor mezelf blijft de match tegen Standard wel nog op mijn lever liggen. Hoe we daar de eerste twintig minuten voor de dag kwamen, mag echt niet meer voorvallen. Als we toen scherper waren gestart, ben ik ervan overtuigd dat we nu met een 12 op 12 konden pronken.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs