Rupel Boom zakt compleet door het ijs en is alleen laatste: “We moeten met z’n allen diep beschaamd zijn”

Een aangeslagen Levi Lukebakio druipt na de bolwassing die Boom van Mandel kreeg het veld af.  © GOYVAERTS

Treurnis troef gisteren in Boom, waar de thuisploeg na de 1-2-nederlaag de twijfelachtige eer heeft om alleen de rode lantaarn te dragen.

Peter Nys

De match tegen Mandel zou voor de kentering zorgen, zo klonk het vooraf. Tegen een ploeg die in de voorgaande vier matchen geen enkele keer kon scoren en maar liefst tweeëntwintig goals binnenkreeg zou het wel lukken, toch? De praktijk bleek wel even anders. Mandel verloor dit seizoen al een keer met 0-8 en 9-0, maar was in Boom gewoon de betere ploeg en haalde het verdiend met 1-2, waardoor Rupel Boom nu alleen laatst staat met nul punten. En het is zeer de vraag of daar snel verandering in komt. De ploeg hangt als los zand aan elkaar en bestaat uit spelers uit alle windstreken die haast allemaal één ding gemeen hebben: ze mochten bij hun vorige club niet mee spelen of zaten al een jaar zonder club. Vreemd genoeg kregen al die vreemde vogels meteen een contract voor twee seizoenen en stelt zich nu al de vraag wie van dit zootje ongeregeld een team kan smeden.

“Ik denk dat we met z’n allen diep beschaamd moeten zijn”, sprak Yassin Aydouni na afloop. “Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen na zo’n wanprestatie. Als het tegen een ploeg als Mandel al niet lukt, dan weet je dat we er zeer slecht voorstaan. Dit had niemand zien aankomen. En we kunnen niet alles op een gebrek aan automatismen steken. Dat mag geen excuus blijven. Wij geven toch zo gemakkelijk goals weg. Het eerste doelpunt, dat kan je nog aanvaarden, maar die tweede treffer mag nooit vallen op dit niveau. En nu? Nog harder werken zeker? Is er een alternatief? Gemakkelijk wordt het sowieso niet, want deze nederlaag hakt er echt stevig in en volgende week trekken we naar Patro Eisden, één van de beste ploegen van de reeks. Ik denk dat we ons allemaal eens goed moeten bezinnen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs