Voetbal  2de Afdeling VV Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT TWEEDE AFDELING A: Motor van Lokeren-Temse sputtert, Aalst wint bij Racing Gent en Wetteren veegt nul van de tabellen

De Spartanen bedelven Swennen onder knuffels nadat hij de beslissende 2-3 op het bord zette in Oudenaarde. © Geert De Rycke

Gent -

RC Gent leed op eigen terrein een eerste puntenverlies van het seizoen tegen Eendracht Aalst. Titelverdediger Sparta Petegem ging op de valreep met de volle buit aan de haal op Oudenaarde.

Wim Redant

RC Gent - Eendracht Aalst: 1-2. Jannes Tant ging met de Ratjes onderuit tegen een in puntennood verkerend Aalst. “We slikten twee goals via een afgeweken bal. Pech dus, al wil ik me er ook niet achter wegsteken.” De Aalsterse coach Carl De Geyseleer zag Eendracht een sportieve crisis afwenden. “We toonden ons strijdvaardig tegen een sterk RC Gent. De rode kaart voor de Gentenaars was misschien bepalend, al kwamen we wel op voorsprong tegen tien man. Een doelpunt van Burssens werd bovendien afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. We boekten een verdiende en deugddoende zege tegen een directe titelrivaal.”

KSV Oudenaarde - Sparta Petegem: 2-3. In Oudenaarde bleef Stefen Leleu met gemengde gevoelens achter na een 2-3-nederlaag tegen Petegem. “Verliezen van de kampioen is geen schande. Petegem lag duidelijk gebrand op revanche, nadat het op de slotdag van de vorige competitie hier verloor. Met een snelle goal van Joye zat Petegem meteen in een zetel. We zagen Casper De Buysscher uitvallen waardoor de pas herstelde Jesse Martens zijn rentree vierde. Met twee mooie goals klommen we langszij. Dat Swennen dan op de valreep toch de winnende treffer raak kopte, was best pijnlijk.” Bert Dhondt klonk tevreden met de tussenbalans van zes op negen. “Een sterke Petegemse eerste helft werd karig beloond. Ik hamerde op het gevaar Mezine, maar eerst kreeg hij te veel ruimte bij de assist op Matt Demets en nadien kopte hij zelf raak. Ik ben tevreden over de vertoonde mentale weerbaarheid. We namen na de gelijkmaker het heft opnieuw in handen en werden beloond.”

KFC Merelbeke - RFC Wetteren: 1-2. Francky Cieters veegde met Wetteren de nul van de tabellen via twee strafschopfouten en 1-2-winst op Merelbeke. “We werden wat overdonderd in de beginfase en kwamen op achterstand. Na onze gelijkmaker kregen we controle over de wedstrijd. Jordy Maes hield Merelbeke overeind met een wereldsave, maar we wonnen verdiend.”

Olsa Brakel - SC Dikkelvenne: 2-3. Olsacoach Fanno Nijst legde in Brakel de duimen tegen Dikkelvenne. “Laks verdedigen werd afgestraft, waarna Habbas een strafschop miste. Na onze gelijkmaker slikten we een onnodige penalty na een fout van Lambrecht. Bij 2-3 zetten we nog veel druk.”

KVK Westhoek - Erpe-Mere United: 2-1. Erpe-Mere United keek al na een halfuur tegen een 2-0-achterstand aan. Verder dan een aansluitingstreffer van De Oliveira geraakte United echter niet. Na een nul op negen bengelt Erpe-Mere nu moederziel alleen achteraan het klassement.

Jong Essevee - SC Lokeren-Temse: 1-1. De motor bij Lokeren-Temse slaat aan het sputteren. Na drie speeldagen wacht het nog steeds op een eerste zege. Het kwam wel op voorsprong bij Jong Essevee, maar de jonge Est Palumets zorgde voor een koude douche voor de Waaslanders.

KVV Zelzate - Jong Cercle: 0-4. Pandoering voor KVV Zelzate, dat met een op negen een slechte start neemt. Met twee doelpunten in elke helft nam de leider in tweede afdeling afstand van Zelzate, dat geen vuist kon maken.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs