Voetbal Derde afdeling VV A  

REEKSOVERZICHT DERDE AFDELING A: Voorde-Appelterre ongeslagen mee op kop, Eendracht Aalter wordt hekkensluiter

Lars Vyvey (Aalter) kan niet wachten om het truitje van Jarich Hellinckx (Elene-Grotenberge) te bemachtigen.  ©  Marc Van Hecke

Ook na drie speeldagen blijven Tempo Overijse en Voorde-Appelterre ongeslagen aan de leiding. Door de winst op Aalter raakt Elene-Grotenberge de rode lantaarn kwijt.

Voorde-Appelterre, dat vorig jaar tot de laatste speeldag moest knokken voor het behoud, blijft verbazen. Het team van trainer Bart De Durpel klopte HO Kalken met het kleinste verschil en blijft samen met Overijse ongeslagen aan de leiding. “We hadden zeker recht op meer”, klinkt het bij Kalken, waar Enzo Neve weer in de basis stond ten nadele van de gekwetste Poppe. Jasper Buyl kreeg vroeg in de wedstrijd een uitstekende kans, maar doelman Figys kon de bal in extremis nog uit de voeten van de Kalkense spits halen. De thuisploeg kon kort voor de rust scoren via de alerte Gil Figys, die een misser in de bezoekende defensie afstrafte. Na de rust hield de thuisploeg de bezoekende druk relatief makkelijk af. Doelman Maxim Figys is daardoor de enige in de reeks die zich dit seizoen nog niet moest omdraaien. Kalken, dat sterk aan het seizoen begon, moet zich na een nul op zes volgende zondag tegen Rumbeke herpakken, terwijl Voorde-Appelterre bij rode lantaarn Eppegem de lijn kan doortrekken.

VW Hamme slaagde er niet in om de sterke prestatie en de zege van vorige week in Roeselare op eigen veld een verlengstuk te geven. De Wuitens, die vooraf nog Sander Claeys in de bloemetjes hadden gezet omwille van zijn honderdste wedstrijd voor blauwwit, speelden ondermaats. Voor de rust had Steelant al gescoord en had doelman Van Haver de thuisploeg al voor erger behoed. Na de rust kon hij dat, alweer op een actie van Steelant, niet. Trainer Verstraeten voerde nog vier wissels door, maar dat mocht niet baten. De eindrondekandidaat ging op eigen veld onderuit.

Avanti Stekene zette de misstap van één week eerder tegen Wolvertem-Merchtem recht door te winnen tegen Eppegem. Toch duurde het tot in de slotfase vooraleer nieuwkomer Tjorven Melens het winnende doelpunt scoorde en daardoor de eerste van het seizoen voor de de Waaslanders op het bord bracht.

VC Jong Lede heeft ook de eerste driepunter van het seizoen beet. Met doelpunten van De Crick kort voor de koffie en Nicolas Van Peteghem meteen na de hervatting ging het verdiend winnen op het veld van Anzegem. Lede is meteen klaar om volgende zondag op eigen veld de topper tegen de ongeslagen leider Overijse aan te pakken.  

KVE Drongen ging in Vlaams-Brabant onderuit bij Wolvertem Merchtem. De Gentenaars lukten in de 77ste minuut nog de aansluitingstreffer, maar kregen in de negentigste minuut de beslissende 3-1 te verwerken. Eendracht Elene-Grotenberge won de strijd tegen medeprovendus Eendracht Aalter afgetekend met 1-4. Daardoor pakt het meteen de eerste punten van het seizoen en laat het Aalter op een gedeelde laatste plaats achter. Wervik, Eppegem en Aalter tellen een povere één op negen.(ive)

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs