Essen weert auto’s in Stationsstraat en Nieuwstraat op zondag 25 september

Op zondag 25 september blijft de Stationsstraat helemaal vrij voor fietsers, wandelaars,steppers en gocarts. © Elke Lamezns

Essen -

Op zondag 25 september houdt Essen een autoloze zondag. De Stationsstraat en Nieuwstraat in het centrum worden dan afgesloten tussen 10 en 17u. Vanaf het kruispunt met de Molenstraat tot en met het Heuvelplein is de weg vrij om op straat te spelen, te fietsen, steppen, gocarten en wandelen. Inschrijven voor workshops kan nog steeds.

De autovrije zondag speelt niet alleen in op een economische noodzaak om brandstof te sparen in tijden van crisis, maar is vooral ook een pleidooi voor meer milieubewustzijn en leefbaarheid.

Essen zet overigens sterk in op de fiets. Onlangs opende de Fietsbieb in de Nieuwstraat, Essen heeft ook Bluebikefietsen en binnenkort maakt Donkey Republic zijn intrede. De lokale politie is ook aanwezig. Zij markeren fietsen.

Tekenen op straat tijdens de autoloze zondag in de Molenstraat. © Gemeente Essen

Straattekenwedstrijd

Daar waar het gedeelte van de Molenstraat tot aan de bibliotheek speelvrij wordt gehouden, vinden er vanaf de bib op verschillende locaties workshops plaats. Het grijze wegdek mogen de kinderen trouwens onder handen nemen. Alle zes- tot twaalfjarigen mogen namelijk deelnemen aan de straattekenwedstrijd.

Daarnaast is groot en klein welkom om lederen armbandjes te maken, leer uit thee te vervaardigen, een zelfverdedingsworkshop te volgen, shampoobars te maken, beewraps en fruittaartjes te maken en zo meer. Voor heel wat workshops moet je wel inschrijven.

Wie spullen een tweede leven wil geven, is welkom op het Repair Café. Dat verhuist voor de gelegenheid van Tatteljee naar het autovrije parcours. Enkele standhouders van Puur Lokaal laten je kennismaken met biologische, duurzame, eerlijke producten.

  (ella)

www.essen.be/zondag

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs