Basketbal BNXT Supercup Filou Oostende - Heroes Den Bosch 90-82

Bree Tyree wijst Oostende met 35 punten de weg naar Supercup-winst: “Die eerste medaille voelt goed aan”

Kapitein Dusan Djordjevic toont de Supercup aan de supporters. © Rudy Declerck

De bezoekers uit Den Bosch konden Bree Tyree niet afstoppen. © Rudy Declerck

1 / 2
thumbnail: Kapitein Dusan Djordjevic toont de Supercup aan de supporters. 
thumbnail: De bezoekers uit Den Bosch konden Bree Tyree niet afstoppen. 
Oostende -

Dertien Supercups, behaald tegen twaalf verschillende tegenstrevers, sieren sinds zaterdag het prachtige palmares van Filou Oostende. Tegen Heroes Den Bosch slonk de marge van 27 punten (57-30) naar vier (84-80), maar de rood-gelen lieten zich de zege niet meer ontfutselen. Oostende volgde zichzelf op.

Peter Rossel

“Dankzij een behoorlijke verdediging speelden we een knappe eerste helft. We controleerden de rebounds en gingen heel goed om met hun shotselecties”, blikte coach Dario Gjergja terug. “Bij 57-30 dachten we dat alles in kannen en kruiken was en we volgden onze regels niet meer. We begonnen zelfs lay-ups te missen. Onze opponenten plukten tien offensieve rebounds na de rust. Plots sloop paniek in onze rangen. Ik had ups en downs in de partij verwacht, maar niet zoveel. Gelukkig vatten we het seizoen toch aan met een trofee.”

Uitblinker was de energieke, dominante en pijlsnelle Breein ‘zeg maar Bree’ Tyree. “Ja, ik voel me echt gezegend met mijn atletisch lichaam en die snelle benen”, zei Tyree (35 punten aan 70%, 2 rebounds en 1 steal). “Ik scoorde 35 punten, maar dit had het team nodig. De fun zal voor iedereen nog toenemen wanneer ik ook meer rebounds pluk en meer assists uitdeel. Ik ben ook tevreden over mijn defensie op Price. Dit was een aangename eerste ervaring. Onze tegenstander heet Heroes, maar nu zijn wij de helden. Een eerste medaille om de hals voor aanvang van het seizoen voelt goed aan.”

Pierre-Antoine Gillet (10 punten, 8 rebounds, 3 assists en 3 steals) genoot en waarschuwde tegelijk. “Dit is onze eerste prijs van het seizoen, maar we hebben er nog drie te gaan. Het komende seizoen moet beter zijn dan het vorige. Toen verloren we de Belgische bekerfinale en bereikten we de finale van de BNXT League niet.”

Bij Oostende is kapitein Dusan Djordjevic (9 punten, 2 rebounds en 4 assists) ook weer helemaal present. De kapitein scoorde de eerste en de laatste punten. “Maar hij toonde opnieuw en vooral hoe belangrijk hij voor het team is, zeker ook in deze periode waarin Keye van der Vuurst last heeft van vermoeidheid na het EK”, reageerde coach Gjergja.

Oostende vliegt maandag naar het Kroatische Zadar voor een achtdaagse stage in de geboorteplaats van Gjergja. Zondag basket Oostende daar vriendschappelijk tegen de Kroatische vice-kampioen KK Zadar. Bij terugkeer volgt een bekerduel bij het Oost-Vlaamse Top Division 1-team LDP Donza.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs