Voetbal 2de provinciale A FC Sleidinge - FC Destelbergen: 0-4

Negen op negen voor FC Destelbergen, dat FC Sleidinge met een nul op negen opzadelt

Simon Leneeuw (FC Destelbergen) zit Enrique Van Eenaeme op de hielen. ©  Marc Van Hecke

Sleidinge -

FC Destelbergen heeft in de voorbije drie speeldagen een vlekkeloos parcours afgelegd. De nummer twee van vorig seizoen won zaterdag met 0-4 bij FC Sleidinge en voert met het maximum van de punten mee de rangschikking aan.

Johan Polet

“We namen de eerste 25 minuten van de eerste helft voor onze rekening”, zegt Destelbergenspits Sam Lescrauwaet. “We lieten in het derde kwartier het tempo zakken en gaven de wedstrijd een beetje uit handen. We kwamen die moeilijke periode gelukkig zonder kleerscheuren door. In de tweede helft hadden we meer oog voor onze organisatie en gaven we weinig kansen weg. We zetten ons overwicht om in doelpunten van Nash El Yazidi, Ruben Mussche en Victor Daems.”

“We konden geen betere start nemen in de competitie, maar moeten nog naar ons beste niveau groeien. We worden meer geviseerd dan vorig seizoen. Iedere opponent is extra geprikkeld om ons puntenverlies aan te smeren. Dit zal ook volgende zondag het geval zijn wanneer FC Meetjesland op bezoek komt. Wij hoeven niet met andere ploegen en de rangschikking bezig te zijn. We moeten focussen op onze eigen prestaties en proberen ieder weekend het beste van onszelf te geven. We beschikken over achttien spelers die allemaal een basisplaats verdienen. Dit is een grote troef, want we zullen iedereen hard nodig hebben.”

“Ik heb dit seizoen nog niet gescoord. Het belangrijkste is dat de ploeg punten pakt. Een spits wordt vaak beoordeeld op zijn aantal treffers en assists, maar ik blijf hard werken in functie van het team. Ik zit ook nog niet op mijn topniveau en hoop dat die eerste treffer niet lang zal uitblijven”, besluit Lescrauwaet.

Zorgen

“De 0-4-eindstand geeft een vertekend beeld van de waardeverhoudingen tussen beide teams”, meent doelman Amaury Soinne van FC Sleidinge, dat een derde nederlaag op rij incasseerde. “De cijfers zijn overdreven. We lieten in het derde kwartier bij een 0-1-achterstand twee fraaie kansen onbenut. We hadden met een 2-1-voorsprong kunnen gaan rusten, maar verzuimden om onze momenten te grijpen. We lieten ons kort na de rust op een persoonlijke fout betrappen die genadeloos werd afgestraft.”

“We zitten in de hoek waar de klappen vallen. We verdienen het niet om punteloos onderin het klassement te staan. We werden in de voorbije duels met veel pech geconfronteerd. De spelerskern wordt iedere week meer uitgedund. Jordy Cuyt is nog enkele maanden geschorst. Ilian Willems zit tot eind december op Erasmus in het buitenland. Tijs Hautekiet viel geblesseerd uit en is zes tot acht weken buiten strijd. De zorgen voor onze coach Vincent De Backer worden steeds groter.”

“We zijn geen zwak broertje in tweede A. We hebben voldoende kwaliteit om een zorgeloos seizoen door te maken. We zullen fel van ons blijven afbijten. Een eerste zege kan niet uitblijven. We krijgen volgende zondag het bezoek van promovendus VSV Gent. Het is al onze derde thuismatch in vier speeldagen. We moeten onze trouwe aanhang op een goede prestatie trakteren. We kunnen met minder dan een zege niet tevreden zijn.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs