Arsenal weer aan de leiding na vlotte zege in Brentford, 15-jarige Ethan Nwaneri is jongste debutant ooit in de Premier League

 ©  ISOPIX

Dankzij een vlotte 0-3 zege uit bij Brentford, zondagnamiddag op de achtste speeldag in de Premier League, heeft Arsenal de leidersplaats weer overgenomen van Manchester City. Bij Arsenal mocht de 15-jarige Ethan Nwaneri zijn debuut maken. Daarmee is hij de jongste debutant ooit in de Premier League.

Jens JacobsBron: BELGA

Bij de bezoekers uit Londen startte Albert Sambi Lokonga op de bank, pas na 78 minuten mocht de gewezen belofteninternational het veld op voor Thomas Partey. De eindstand stond toen al geruime tijd op het scorebord. William Saliba had The Gunners na 17 minuten op voorsprong gezet, nog voor rust maakte Gabriel Jesus er 0-2 van. Vlak na de pauze zorgde Fabio Vieira voor de 0-3, meteen ook de eindstand.

Nog opvallend: bij Arsenal mocht youngster Ethan Nwaneri zijn debuut vieren. Nwaneri, die nog maar 15 jaar, 5 maanden en 28 dagen is, wordt zo meteen de jongste debutant ooit in de Premier League. Dat record stond tot voor kort op de naam van Liverpool-speler Harvey Elliot, die 16 jaar en een maand was toen hij zijn debuut maakte in de Premier League.

Met 18 op 21 heeft Arsenal de leidersplaats in handen in de Premier League. Ze hebben een voorsprong van één punt op landskampioen Manchester City en Tottenham Hotspur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Arsenal

Video

Keuze van de redactie