Voetbal 3de Afdeling VV A Eendracht Aalter - Eendracht Elene-Grotenberge: 1-4

Ruud Tack legt ex-ploeg Eendracht Aalter over de knie: “Opluchting is groot na die nul op zes”

Jochen Sucaet haalt de trukendoos boven om aan de bal te blijven tussen bezoekers Jarich Hellinckx en Ruud Tack. © Marc Van Hecke

Aalter -

Ruud Tack mocht zaterdagavond op zijn vertrouwd veld veel felicitaties in ontvangst nemen. De 30-jarige middenvelder won met Eendracht Elene-Grotenberge met 1-4 bij ex-ploeg Eendracht Aalter, waar hij zes jaar actief was. Het waren voor de ploeg van coach Steven Huysveld de eerste punten na nederlagen tegen SV Anzegem en KFC Voorde-Appelterre.

Johan Polet

“We opteerden na die nul op zes om vooral vanuit de organisatie te voetballen”, reageert Tack (Eendracht Elene-Grotenberge). “We wilden in eerste instantie weinig kansen weggeven. Eendracht Aalter heeft met Sam Janssens, Jelte De Coninck en Jens Hoornaert een beweeglijke frontlinie. We hebben rond die jongens een stevig blok gevormd en hen weinig ruimte gegund. We scoorden tweemaal op een cruciaal moment. Kort voor de rust klommen we op een 1-2-voorsprong. Zeven minuten na de herneming lukten we een derde treffer, waarna we niet meer in de problemen kwamen. We speelden een zeer volwassen wedstrijd en wonnen verdiend. Deze eerste driepunter doet deugd en was een noodzaak om niet onderin de rangschikking te blijven hangen.”

“Het deed deugd om veel schouderklopjes uit het andere kamp te krijgen”, gaat Tack verder. “Ik ben hier zonder rancune vertrokken. Ik ben een nieuwbouw in Aalter aan het optrekken en sluit niet uit dat ik hier ooit nog eens terugkeer. Ik trok na mijn periode bij Eendracht Aalter voor twee jaar naar HO Kalken en was vorig seizoen bij KVE Drongen actief. Ik had al mijn woord aan Eendracht Elene-Grotenberge gegeven vooraleer de Gentenaars de promotie naar de derde afdeling realiseerden. KVE Drongen heeft nog tevergeefs gepoogd om mij te houden. De beide duels met die promovendus staan in het rood in mijn agenda aangestipt”, besluit Tack.

Oog voor stilstaande fases

Eendracht Aalter kon naast Jordy Van De Walle en de geschorste Jeffrey Verplancke ook geen beroep doen op Dylan Van Der Cruyssen, die een coronabesmetting opliep. Jochen Sucaet viel in de tweede helft met een knieletsel uit. “We incasseerden opnieuw een doelpunt op een stilstaande fase nadat we in de eerste wedstrijd tegen Roeselare-Daisel er ook twee rond onze oren kregen”, stelt coach Roeland Sucaet (Eendracht Aalter) vast. “We moeten hier meer oog voor hebben. Kleine foutjes worden op dit niveau meer afgestraft dan vorig seizoen in eerste provinciale.”

“Ik was tevreden over onze eerste helft. We werden voor onze ijver beloond met de gelijkmaker van Boris Waegebaert, maar op slag van rust incasseerden we een tweede treffer. Een mentale opdoffer die we moeilijk verteerden. We haalden in de tweede helft niet meer het niveau dat van ons mag worden verwacht. Ik hield bijna geen middenvelders meer over, wat een probleem voor de komende weken dreigt te worden. We hebben niet veel alternatieven meer. Jeffrey Verplancke is volgend weekend opnieuw inzetbaar, maar is nog ver van zijn beste conditie verwijderd.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs